Η γιορτή των Χειμερινών αρχίζει στη Ρωσία

Η γιορτή των Χειμερινών αρχίζει στη Ρωσία

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ελληνικά χρώματα ντύθηκε χθες το απόγευμα το Ολυμπιακό Χωριό, στο παραθεριστικό θέρετρο Κρασνέγια Πολιάνα, στο Σότσι της Ρωσίας. Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό. Οι 22οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα αρχίσουν σήμερα με την τελετή έναρξης, τα δρώμενα της οποίας κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό.

Οι εγκαταστάσεις του Σότσι και η εξυπηρέτηση των διοργανωτών έχουν εντυπωσιάσει τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Χθες, έγινε η έπαρση της σημαίας και μετά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, οι επτά αθλητές και αθλήτριές μας είχαν την ευκαιρία να δεχτούν ευχές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Είναι πράγματι μία ημέρα γεμάτη Ελλάδα, εδώ με την ομάδα μας. Αυτά τα παιδιά αγωνίζονται και έχουν σκληρούς ανταγωνιστές. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε επιτυχίες, γιατί πάντοτε η ελληνική ψυχή ξεπερνάει όλα τα εμπόδια και γυρίζει στην πατρίδα με επιτυχίες», δήλωσε ο κ. Κάρολος Παπούλιας. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, παρέστησαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στους 64 αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών που βρίσκονται στο Σότσι.

Τη σημερινή τελετή έναρξης καλύπτει πέπλο μυστηρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο θα περιλαμβάνει πολλά επεισόδια. Kάθε ένα από αυτά θα απεικονίζει μία συγκεκριμένη περίοδο και πτυχή του ρωσικού πολιτισμού. «Τα στοιχεία που χαρίζουν υπερηφάνεια στους Ρώσους, δηλαδή η κλασική μουσική, το μπαλέτο, οι πόλεις της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης και η προχωρημένη τέχνη και αρχιτεκτονική της Ρωσίας θα έχουν τις δικές τους αναφορές», γράφουν οι Moscow Times.

Στην τελετή έναρξης θα πάρουν μέρος ο μαέστρος Γιούρι Μπάσμετ και ο συνάδελφός του Βαλέρι Γκερκίεβ και ο πιανίστας Ντένις Ματσούεβ. Αναμένεται να χορέψει η περίφημη μπαλαρίνα Ουλιάνα Λοπάτκινα, ενώ άγνωστος είναι ο ρόλος Ρώσου κοσμοναύτη, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει επίσης γνωστό. Φαβορί για να ανάψει τον βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο θεωρείται ο βετεράνος του χόκεϊ Βλάντισλαβ Τρέτιακ. Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής θα είναι η Παναγιώτα Τσακίρη.

Την επόμενη ημέρα, τη σκυτάλη θα πάρει το αγωνιστικό πρόγραμμα. Το Σάββατο, η χώρα μας δεν θα έχει κάποιον εκπρόσωπο. Την αρχή θα κάνει την Κυριακή ο Νικόλας Πολυχρονίδης στο άλμα με σκι. Την Τρίτη θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους τα παιδιά από τους δρόμους αντοχής, η Παναγιώτα Τσακίρη και ο Κώστας Συκαράς.

Οι πρωταθλητές μας είναι ενθουσιασμένοι από τις συνθήκες που επικρατούν στο Ολυμπιακό Χωριό. «Τα πάντα είναι ενδιαφέροντα. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να πάρω την πρόκριση και να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο», δήλωσε στην «Κ» ο Αλέξανδος Κεφάλας, ο οποίος ζει στην Ελβετία και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο σκέλετον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή