Επενδύσεις 100 εκατ. στο Costa Navarino σχεδιάζονται μέσα στην επόμενη τριετία

Επενδύσεις 100 εκατ. στο Costa Navarino σχεδιάζονται μέσα στην επόμενη τριετία

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες επενδύσεις σχεδιάζει η Costa Navarino με στόχο τον περαιτέρω εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού της προϊόντος.

Το επιχειρησιακό αναπτυξιακό πλάνο του γνωστού τουριστικού συγκροτήματος της Μεσσηνίας, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Κ», περιλαμβάνει για την τριετία 2014-16 την υλοποίηση επενδύσεων, οι οποίες, κατ’ ελάχιστο, θα φθάσουν στα 100 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι, ήδη, μέχρι σήμερα, στην Costa Navarino έχουν επενδυθεί περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού τριών νέων γηπέδων γκολφ 18 οπών. Ηδη, στο συγκρότημα λειτουργούν δύο γήπεδα γκολφ, τα οποία κατέστησαν εφικτή την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, στα τέλη του 2014 με αρχές του 2015 προγραμματίζεται η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή και τρίτου πολυτελούς ξενοδοχείου στην περιοχή Navarino Bay, με δυναμικότητα, περίπου, 300 κλινών. Επιπλέον, από το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά και η υλοποίηση του προγράμματος δημιουργίας τουριστικών κατοικιών.

Φέτος, οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος θα λειτουργήσουν νωρίτερα παρά ποτέ στις 23 Φεβρουαρίου και ενδέχεται να μείνουν ανοιχτές έως τις αρχές Δεκεμβρίου. Οι κρατήσεις είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ περισσότερες από 1.000 πτήσεις θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας για την εξυπηρέτηση της τουριστικής ζήτησης στο συγκρότημα και στην ευρύτερη περιοχή.

Το 2013 το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πέτυχε την υψηλότερη αύξηση σε ποσοστό 61,2% στον αριθμό ξένων τουριστών συγκριτικά με όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Συνολικά δέχθηκε 57.967 αφίξεις από το εξωτερικό έναντι 35.948 το 2012. Για φέτος έχουν προστεθεί και νέες απευθείας πτήσεις. Η Aegean Airlines θα πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα από το Παρίσι και το Ντίσελντορφ, η Condor Airlines, ένα δρομολόγιο από το Nτίσελντορφ, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη και τη Στουτγκάρδη, η Easy Jet δύο δρομολόγια από το Αμβούργο και η British Airways ένα από το Λονδίνο.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία αποφάσισε την εγκατάσταση μιας μόνιμης έκθεσης ολυμπιακών ενθυμημάτων στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, η λειτουργία της οποίας προγραμματίζεται από φέτος το καλοκαίρι. Επιπροσθέτως, στόχος είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, το τέταρτο στην Ελλάδα, που θα είναι επισκέψιμο από μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Στις δράσεις για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού που θα ωφελήσουν και την Costa Navarino είναι η λειτουργία μελλοντικά του πρώτου καταδυτικού αρχαιολογικού πάρκου στην Ελλάδα σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μεθώνης και Ναυαρίνου και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού ανάθεσης σε ιδιώτες της διαχείρισης της μαρίνας της Πύλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή