Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Μαλακάσα

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Μαλακάσα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των εννέα συλληφθέντων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στα διόδια της Μαλακάσας, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών και πρόκλησης σε εκτέλεση πλημμελήματος. Οι εννέα κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη, σε τακτική δικάσιμο που ορίστηκε για τις 3 Απριλίου.

Για την υπόθεση της φωτιάς σε κουβούκλιο των διοδίων, αναγγέλθηκε η κατηγορία του εμπρησμού και σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία κατά αγνώστων δραστών.

Απο νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στην Ευελπίδων περίπου 200 κάτοικοι της περιοχής και φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες.

Ολα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής. Περίπου 500 άτομα, κάτοικοι της περιοχής του Ωρωπού και μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα πλευρικά διόδια της Μαλακάσας. Η κατάσταση γρήγορα βγήκε εκτός ελέγχου και κατέληξε στην καταστροφή του κουβουκλίου των διοδίων, το οποίο οργισμένοι διαδηλωτές ξήλωσαν και έκαψαν. Οι συγκεντρωθέντες κατόπιν κατευθύνθηκαν στα (μετωπικά) διόδια Αφιδνών. Εκεί σήκωσαν για λίγη ώρα τις μπάρες, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οδηγών και στα δύο ρεύματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή