Στήριξη εκατοντάδων νεοφυών επιχειρήσεων

Στήριξη εκατοντάδων νεοφυών επιχειρήσεων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία κόμβου επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με την ονομασία INNOVATHENS στην Τεχνόπολη του Δήμου, στο Γκάζι, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Πρόκειται για μία από τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων που υλοποιούνται από τον ίδιο τον δήμο και τις υπηρεσίες του, όπως η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) στο πλαίσιο του προγράμματος για τη στήριξη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 27 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. Παράλληλα, μέσω του ίδιου προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν έργα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με τη συνεργασία οργανισμών όπως ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕ, η ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), το ΕΒΕΑ, ο ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών) και ο ΕΕΑ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας) και επιστημονικών ιδρυμάτων, όπως το Γεωπονικό και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. «Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να γίνει η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας χθες στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, τόνισε ότι μέσω της συνεργασίας με τον δήμο ο ΣΕΒ θα στηρίξει τους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες «που λειτουργούν μακριά από τη λογική της διαπλοκής, της κρατικής εξάρτησης και του εύκολου κέρδους».

Ο δήμαρχος τόνισε ότι 317 καινοτόμοι επιχειρήσεις-μέλη του Athens Synergy και η ακαδημαϊκή κοινότητα θα συμπράξουν για να μεταφέρουν τεχνογνωσία και εμπειρία σε νέους επιχειρηματίες. Οπως εκτιμάται, θα στηριχθούν 140 νέες επιχειρήσεις στον τομέα των νέων τεχνολογιών, 100 στον τομέα του δημιουργικού σχεδιασμού, 100 στον τομέα της νεανικής επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας, και 50 νέες κοινωνικές επιχειρήσεις. Προβλέπεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα υποστηριχθούν 887 πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πρωτεύουσας.

Κάθε ένας από τους συνεργαζόμενους φορείς θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με τον συντονισμό του Δήμου Αθηναίων. Ενδεικτικά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, «θα δημιουργηθεί μια θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων που θα συμβάλει τα μέγιστα, ώστε οι νεοφυείς επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή