49 χρόνια πρίν… 14.IΙ.1965

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ: Σύγχυσιν εις τας τάξεις της Ενώσεως Κέντρου προεκάλεσεν η απόφασις του πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου να προχωρήση εις την κατάθεσιν της προτάσεως παραπομπής των τέως υπουργών κ.κ. Ε. Αβέρωφ (φωτογραφία), Α. Γεροκωστοπούλου και Δ. Δαβάκη, διά την διαχείρισιν των μυστικών κονδυλίων [κατά την περίοδον διακυβερνήσεως της χώρας υπό της ΕΡΕ]. Πολλοί κυβερνητικοί βουλευταί εξεδήλωσαν απορίαν διά την απόφασιν και την αντίθεσίν των προς την κατάθεσιν της προτάσεως, μετά την διάλυσιν του μύθου περί μυστικών κονδυλίων εις την Βουλήν. […] Εν τω μεταξύ, ο τέως υπουργός κ. Ευάγγελος Αβέρωφ, δι’ ερωτήσεως απευθυνομένης προς τον κ. πρόεδρον της Κυβερνήσεως, επανέλαβε την αίτησιν όπως κατατεθούν τα ζητηθέντα υπ’ αυτού στοιχεία, εν σχέσει προς την διαχείρισιν των μυστικών κονδυλίων από τους προκατόχους του και τους διαδεχθέντας αυτόν υπουργούς Εξωτερικών.

ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Η μείζων Αντιπολίτευσις θα εντείνη από της εβδομάδος αυτής την επίθεσίν της κατά της Κυβερνήσεως Παπανδρέου, η οποία θα κορυφωθή με την συγκέντρωσιν της Παρασκευής [19 Φεβρουαρίου 1965, τρεις ημέρς μετά την πρώτην επέτειον της εκλογικής νίκης της Ενώσεως Κέντρου] εις την πλατείαν Κλαυθμώνος, που προβλέπεται ότι θα προσλάβη παναθηναϊκόν χαρακτήρα. Ο αρχηγός της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως [ΕΡΕ] κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο οποίος θα είναι και ο μόνος ομιλητής της ημέρας, θα απευθύνη δριμύ κατηγορητήριον εναντίον της Κυβερνήσεως και θα διαγράψη τους στόχους της εθνικής Αντιπολιτεύσεως εις τον αγώναν αμύνης του πολιτεύματος.

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Η Λαϊκή Ορχήστρα του κ. Μ. Θεοδωράκη δίδει αύριον Δευτέραν δύο συναυλίας εις το «Θέατρον Χατζηχρήστου» με τραγούδια από τον νέον κύκλον συνθέσεων του μουσουργού εις πρώτην εκτέλεσιν. Τραγουδούν οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Ντόρα Γιαννακοπούλου, Μαρία Φαραντούρη κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή