Σε επίπεδα ρεκόρ το δημόσιο χρέος της Ισπανίας

Σε επίπεδα ρεκόρ το δημόσιο χρέος της Ισπανίας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δημόσιο χρέος της Ισπανίας αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, με τη χώρα να εμφανίζει στο τέλος του 2013 έλλειμμα 961,6 δισεκ. ευρώ.

Το επίπεδο του χρέους είναι κατά 8,7% αυξημένο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ισπανίας.

Ο αριθμός αντιπροσωπεύει περίπου το 94% του ΑΕΠ, ποσοστό το οποίο είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το στόχο της ισπανικής κυβέρνησης για το 2013, που ήταν 94,2%.

Πριν αρχίσει η οικονομική κρίση, η Ισπανία ήταν μεταξύ των χωρών με τα χαμηλότερα επίπεδα χρέους στην ΕΕ. Το 2007, το επίπεδο του χρέους της ήταν γύρω στο 36% του ΑΕΠ.

Η Ισπανία προσπαθεί τώρα να περιορίσει ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα στην ΕΕ, αλλά έχει προβλέψει πως η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ θα αρχίσει να μειώνεται μόνο το 2016.

Πηγή:ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή