Καταζητούμενος για δολοφονίες ο Λόπεζ

Καταζητούμενος για δολοφονίες ο Λόπεζ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπεζ καταζητείται από τις αρχές της Βενεζουέλας, κατηγορούμενος ως υπεύθυνος για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών. Ο Λόπεζ, ωστόσο, δήλωσε την Κυριακή ότι δεν κάμπτεται από τις διώξεις, θα διαδηλώσει μαζί με τους οπαδούς του στο Καράκας σήμερα και ότι αν χρειαστεί είναι έτοιμος και να συλληφθεί. Οι Αρχές κατηγορούν τον Λόπεζ για τρομοκρατικές ενέργειες και δολοφονίες για το τετραήμερο των ταραχών που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη διεξαχθεί έρευνα στο σπίτι του Λόπεζ, αλλά δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί και ο εκπρόσωπος Τύπου του αρνήθηκε να αποκαλύψει πού βρίσκεται.

Την Κυριακή τουλάχιστον 3.000 άτομα συμμετείχαν στην τελευταία αντικυβερνητική διαδήλωση στο Καράκας και δεσμεύτηκαν να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να παραιτηθεί ο πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο.

Ο Μαδούρο δήλωσε ότι δεν θα αφήσει τους διαδηλωτές να προκαλέσουν χάος κλείνοντας του δρόμους του Καράκας. Την Κυριακή το βράδυ στρατιώτες προσπάθησαν να απομακρύνουν χίλιους περίπου διαδηλωτές που έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πετούσαν πέτρες στον εύπορο ανατολικό τομέα της πόλης, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δεκάδες άτομα. Επίσης, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι συνωμοτούν με τους διαδηλωτές και προχώρησε στην απέλαση τριών Αμερικανών διπλωματικών υπαλλήλων.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στις οποίες πρωτοστατούν φοιτητές είναι η σοβαρότερη πρόκληση στην οποία έχει να απαντήσει σήμερα ο Μαδούρο. Την έντονη ανησυχία του για τη διαρκώς αυξανόμενη βία στη Βενεζουέλα εξέφρασε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι. Η χώρα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθεί ο σημερινός πρόεδρος και κληροδότησε ο αποβιώσας Ούγκο Τσάβεζ.

Σε διάγγελμά του ο Μαδούρο τόνισε ότι ζήτησε να κατονομαστούν τρεις Αμερικανοί διπλωματικοί ως «ανεπιθύμητοι» και να απελαθούν άμεσα από τη χώρα και κατέληξε «ας πάνε να συνωμοτήσουν στην Ουάσιγκτον». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, οι τρεις συναντήθηκαν με φοιτητές που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις με την πρόφαση ότι τους προσέφεραν άδεια παραμονής στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή