Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα οι αγρότες της ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, αγροτική οργάνωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ), ενώ οι αγρότες της «Πρωτοβουλίας» σχεδιάζουν την Πέμπτη να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Οι αγρότες των μπλόκων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, με κεντρικό το μπλόκο που έχει στηθεί στη Νίκαια, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Αθήνα, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα συναντηθούν στην πλατεία Βάθης αύριο το μεσημέρι στις 2 και στη συνέχεια να ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΟΓΑ ζητώντας να σφραγιστούν ως ενήμερα τα βιβλιάρια υγείας όλων των αγροτών ακόμα και αν δεν έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Θα μεταβούν επίσης στο υπουργείο Ενέργειας ζητώντας να εφαρμοστεί η κυβερνητική υπόσχεση για χορήγηση ρεύματος με μειωμένο -νυχτερινό- ρεύμα στους αγρότες.

Χθες, ωστόσο, οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο «Πράσινα φανάρια» πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Σε συνάντηση με βουλευτές της Κεντροδυτικής Μακεδονίας οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας» τούς ενημέρωσαν για την κατάσταση του αγροτικού κόσμου και τα προβλήματα, και τους κάλεσαν να θέσουν στο προσκήνιο το αγροτικό ζήτημα με όποιο τρόπο ο καθένας από τη θέση του μπορεί.

Ζητούν απόσυρση φορολογικού ν/σ

Στο ίδιο υπουργείο αναμένεται να βρεθούν και μεθαύριο οι αγρότες της «Πρωτοβουλίας», στην οποία συμμετέχουν αγρότες από διάφορες κομματικές παρατάξεις, προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα με τελικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό. «Εμάς μας πέφτει λίγο μακριά η Αθήνα», λέει ο συντονιστής των αγροτικών συλλόγων της «Πρωτοβουλίας» Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου. Η «Πρωτοβουλία», το κεντρικό μπλόκο της οποίας έχει στηθεί στην Κουλούρα Ημαθίας, αλλά διεκδικεί την «πατρότητα» πολλών ακόμα μπλόκων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ζητεί να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο, το 2014 να θεωρηθεί μεταβατικό έτος και να συζητηθεί η φορολογία των αγροτών σε συνάρτηση με τους άλλους φόρους που έχουν επιβληθεί, όπως αυτόν στα αγροτεμάχια. «Και για όσους μας λένε ότι όλοι οι πολίτες έχουν υπερφολογηθεί, απαντάμε ότι αγωνιζόμαστε και για αυτούς. Πρέπει να οριστεί ένα όριο επιβίωσης για όλους τους πολίτες. Οσον αφορά τους αγρότες, να δούμε ποιοι είναι βιώσιμοι, ποιοι έχουν κέρδη και αυτοί βέβαια να φορολογηθούν», τονίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή