ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση των επιχορηγήσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση των επιχορηγήσεων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διερεύνηση όλων των επιχορηγήσεων που έχουν δοθεί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) την τελευταία δεκαπενταετία ζήτησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει το έργο της. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών «κορυφή του παγόβουνου μιας σειράς αδιαφανών επιχορηγήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και βολέματος “ημετέρων”» και κατηγορεί τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ότι «επέλεγαν να λεηλατούν τη δημόσια περιουσία και να τη μοιράζουν στους φίλους τους».

Εν τω μεταξύ, στο θέμα παρενέβη χθες ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι εκτίθενται όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν διά της πλαγίας οδού με την υπόθεση. Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι η Δικαιοσύνη από την πλευρά της ορθώς διερευνά κάθε υπόθεση, υπεραμύνεται, ωστόσο, της πολιτικής του έναντι των ΜΚΟ κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών, λέγοντας ότι με δική του πρωτοβουλία προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και καθορισμένα κριτήρια για τη λειτουργία τους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του για το θέμα χαρακτήρισε «λυπηρό» αν εμπλέκονται στελέχη του ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή θα τεθούν σε αργία. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε πολιτικές ευθύνες, για να διευκρινίσει, πάντως, ότι η αναφορά του δεν αφορά τον κ. Παπανδρέου, καθώς, όπως πρόσθεσε, ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και οι κ. Δ. Δόλλης και Α. Λοβέρδος έκαναν δουλειά για να μπει τάξη στις ΜΚΟ.

Το ΚΚΕ, σε σχέση με το θέμα, υπενθύμισε χθες ότι έχει αναδείξει το ζήτημα ήδη από το 2003 και το είχε φέρει στη Βουλή, θέτοντας ερωτήσεις για τη δράση της εν λόγω ΜΚΟ προς τον κ. Παπανδρέου, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή