Μια εικαστική έκθεση «έκπληξη» στην πρωτεύουσα

Μια εικαστική έκθεση «έκπληξη» στην πρωτεύουσα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ένας άδικος κανόνας θέλει τις εκδηλώσεις «για καλό σκοπό» κάπως βαρετές, το artAZ σε συνεργασία με την ΚΛΙΜΑΚΑ κάνουν την ανατροπή. Αύριο ανοίγει τις πύλες της η πιο συναρπαστική εικαστική έκθεση της Αθήνας, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη των αστέγων της πόλης.

Η «Εκπληξη», που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά, διατηρεί και φέτος το μυστήριό της. Την έκθεση συνθέτουν πάνω από 300 έργα τέχνης που έχουν δημιουργήσει ειδικά για την περίσταση (και έχουν προσφέρει αφιλοκερδώς) δεκάδες καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από εικαστικούς διεθνούς εμβέλειας μέχρι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών. Ολα τα έργα προσφέρονται στην ίδια συμβολική τιμή των 50 ευρώ, ωστόσο η αποκάλυψη του ονόματος του καλλιτέχνη γίνεται μόνο μετά την αγορά του έργου. Οι πίνακες είναι υπογεγραμμένοι από την πίσω πλευρά, έτσι ώστε ο κόσμος να διαλέξει το έργο που πραγματικά τον εντυπωσίασε – ή να «τζογάρει» σε αυτό που θεωρεί ότι προέρχεται από κάποιο γνωστό καλλιτέχνη. Κάθε έργο έχει τον δικό του κωδικό αριθμό που αντικαθιστά τον τίτλο του αλλά και το όνομα του δημιουργού.

«Είναι ένα εικαστικό παιχνίδι που έχει στόχο την αλληλεγγύη και την προσφορά» λέει στην «Κ» η κ. Αλεξάνδρα Κολλάρου, συνιδρύτρια της εικαστικής πλατφόρμας για την προώθηση της σύγχρονης τέχνης artAZ. «Κάθε χρόνο, η έκθεση είναι sold out. Το ίδιο επιθυμούμε να γίνει και φέτος, που οι ανάγκες είναι ακόμα περισσότερο αυξημένες». Σημειώνεται ότι σε κάθε αγορά, η ΚΛΙΜΑΚΑ κόβει απόδειξη δωρεάς προς το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων που υλοποιεί.

Η «Εκπληξη 5» θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του «Ρομάντσο» (Αναξαγόρα 3-5 Ομόνοια) και θα διαρκέσει ώς την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Αντίθετα με άλλες χρονιές, φέτος τα έργα θα διατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης και όχι μόνο την Κυριακή. Η φετινή διοργάνωση πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις όπως σιωπηλή δημοπρασία με έργα των Γιώργου Χαδούλη, Κωνσταντίνου Βραζιώτη και του Γερμανού Flying Fortress, δύο εγκαταστάσεις με θέμα την αγάπη από την εικαστικό Ελλη Γρίβα και το γνωστό δίδυμο της εγχώριας street art σκηνής SER και Σιμόνη Φοντάνα, αλλά και έκθεση ζωγραφικής 10 μαθητών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Τα παιδιά με καθοδήγηση της εικαστικού Ελένας Καραγιάννη δημιούργησαν πρωτότυπα έργα για να στηρίξουν τον σκοπό και να αποδείξουν ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε.

«Οπως πάντα, έχουμε πολύ δυνατά έργα και εξαιρετικούς καλλιτέχνες που η ταυτότητά τους θα αποκαλυφθεί στη διάρκεια της έκθεσης», λέει η κ. Κολλάρου. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί δίνουμε φέτος στο κοινό πολλές ευκαιρίες να αλληλεπιδράσει με τη σύγχρονη τέχνη και παράλληλα πολλούς τρόπους να συνεισφέρει στον κοινό σκοπό».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 7.30 μμ, ενώ οι ώρες λειτουργίας είναι για το Σάββατο 12 μ.μ. – 10 μ.μ. και για την Κυριακή 12 μ.μ. – 3 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή