Δεν έρχονται Σπρίνγκστιν και Ρόλινγκ Στόουνς στην Ελλάδα

Δεν έρχονται Σπρίνγκστιν και Ρόλινγκ Στόουνς στην Ελλάδα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για επικείμενη συνεργασία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του ΝΕΟΝ, του καλλιτεχνικού οργανισμού που ίδρυσε ο επιχειρηματίας και συλλέκτης Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Ανάμεσα σε άλλα, ανακοινώθηκε η ετήσια θεσμοθέτηση ανάθεσης σε διεθνή καλλιτέχνη έργου που θα εκτίθεται από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο στη στέγη του ΕΜΣΤ. Η επιμελητεία θα ανήκει στο μουσείο, ενώ η συνεργασία έχει πενταετή διάρκεια. Η πρώτη ανάθεση είναι στη Διοχάντη.

Oταν ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι μάς προτρέπει η λαϊκή σοφία, και πολύ καλά κάνει. Η εταιρεία που «θα» έφερνε στην Ελλάδα τον Μπρους Σπρίνγκστιν και τους Ρόλινγκ Στόουνς το ερχόμενο καλοκαίρι διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο της άφιξης των Μπομπ Ντίλαν και Μανού Τσάο, καθώς διεξάγονται σχετικές συζητήσεις χωρίς τίποτε ακόμη να μπορεί να θεωρηθεί οριστικό.

Από την Αβάνα με αγάπη: το τηλεγράφημα με το οποίο ανακοινώθηκε στον Αμερικανό συγγραφέα Ερνεστ Χέμινγουεϊ ότι κέρδισε το Νομπέλ Λογοτεχνίας περιλαμβάνεται στα περίπου 2.000 έγγραφα που έθεσε η Κούβα στη διάθεση ακαδημαϊκών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Περισσότερα από 2.000 έγγραφα που φυλάσσονταν στο Μουσείο Φίνκα Βίγια, το σπίτι όπου διέμενε ο συγγραφέας στην Αβάνα, είναι πλέον διαθέσιμα στους Αμερικανούς ερευνητές μετά την ψηφιοποίησή τους και τη μεταφορά τους στη βιβλιοθήκη και στο Μουσείο «Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι». …

Υπάρχουν και περιπτώσεις που το να μοιάζεις με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών δεν σου βγαίνει πάντα σε καλό: οι παραγωγοί του «Son of God», μιας κινηματογραφικής μεταφοράς της Βίβλου, αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τον Σατανά από την ταινία τους επειδή έμοιαζε ανατριχιαστικά με τον Μπαράκ Ομπάμα! Θύμα της όλης ιστορίας ο ηθοποιός από το Μαρόκο, Μοχάμεντ Μεχντί Κβαζανί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή