Αποκάλυψη στη Βουλή για κλοπές εγγράφων

Αποκάλυψη στη Βουλή για κλοπές εγγράφων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περιβάλλον ευρείας πολιτικής συναίνεσης, καθώς πέραν της δικομματικής κυβερνώσας πλειοψηφίας, επί της αρχής θετική είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον νέο «Μεταναστευτικό Κώδικα». Αρνητικά ψηφίζουν για διαφορετικούς λόγους το καθένα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΑΝΕΛ, Χ.Α. και ΚΚΕ), ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως επιφυλάσσεται να αποτυπώσει τη θέση της στην Ολομέλεια.

«Με θετική διάθεση είμαστε εδώ για βελτιώσεις. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό νομοσχέδιο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Λεων. Γρηγοράκος, του οποίου, ωστόσο, μια αποστροφή του λόγου προκάλεσε αίσθηση, λίγη ώρα αργότερα: Ηταν όταν ο κ. Γρηγοράκος εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Γιοβανόπουλου, σύμφωνα με την οποία «μόνο στην πενταετία 2007 – 2011 εκλάπησαν από φορείς του Δημοσίου πάνω από 86.000 νομιμοποιητικά έγγραφα λαθρομεταναστών».

Ο κ. Γρηγοράκος σχολίασε αμέσως: «Είναι γεγονός ότι υπήρξε το φαινόμενο αυτό και μας προβλημάτισε πάρα πολύ. Γι’ αυτόν τον λόγο πάμε σ’ ένα αυτοτελές έγγραφο, για να μην μπορεί κάποιος ούτε να το κλέψει ούτε να το αντιγράψει». Θόρυβος προκλήθηκε, ωστόσο, και από μια άλλη «αποκάλυψη» του κ. Γιοβανόπουλου, η οποία, ωστόσο, διαψεύστηκε από παρευρισκόμενο βουλευτή: «Βρέθηκαν εκατοντάδες μεταναστών με πακέτα κολλαριστών δολαρίων, καθώς έρχονταν από τα σύνορα στον Εβρο», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. «Επειδή εγώ είμαι από τον Εβρο, θα ήθελα μια μεγαλύτερη πληροφόρηση επ’ αυτού. Εχω ακούσει μόνο για έναν. Δεν ήταν μετανάστης αλλά ντόπιος», απάντησε ο κ. Γ. Ντόλιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή