Τζορτζ Σόρος: Οι Γερμανοί τα έκαναν μαντάρα στη διάσωση της Ελλάδας

Τζορτζ Σόρος: Οι Γερμανοί τα έκαναν μαντάρα στη διάσωση της Ελλάδας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα επικριτικός εμφανίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Τζ. Σόρος απέναντι στη Γερμανία και την πολιτική που ασκούν στην Ευρωζώνη η καγκελάριος Μέρκελ, και ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ο Σόρος υποστηρίζει ότι «οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε τα έκαναν μαντάρα στη διάσωση της Ελλάδας», επισημαίνοντας ότι εάν δεν αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου, το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνον εφόσον η Γερμανία εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση. Μάλιστα, προσθέτει ότι «η Γερμανία θα έπρεπε να γίνει ένας ευμενής, γενναιόδωρος ηγεμόνας, όπως οι ΗΠΑ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Ομως αντ’ αυτού «η Γερμανία παίζει στην Ευρώπη τον ρόλο του Tea Party στην Αμερική». Η κατάσταση της Γερμανίας είναι καλή, αλλά δεν θέλει να παραχωρήσει τίποτε σε αυτούς που έχουν λιγότερη τύχη, όπως εκτιμά ο μεγαλοεπενδυτής.

Επιπλέον, ο κ. Σόρος υποστηρίζει πως το σοβαρότερο σφάλμα της κ. Μέρκελ, μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους ήταν ότι ανακάλεσε την υπόσχεση ευθύνης «Ενας για όλους και όλοι για έναν». Αν και τη χαρακτηρίζει ως χαρισματική πολιτικό, σημειώνει ότι «δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι το ευρώ είναι το μέσο για την επίτευξη του στόχου. Και ο σημαντικότερος στόχος είναι η διαφύλαξη της Ευρωπαϊκή Ενωσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή