Επιστρέφει γύρω από τη Νομική το πρόβλημα των ναρκωτικών

Επιστρέφει γύρω από τη Νομική το πρόβλημα των ναρκωτικών

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών επανέρχεται στην περιοχή γύρω από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) εκφράζει, σε ψήφισμά της ύστερα από συνεδρίαση την περασμένη Πέμπτη, την έντονη ανησυχία της για την εντεινόμενη μεταφορά του εμπορίου ναρκωτικών γύρω από τους χώρους του πανεπιστημίου και ειδικά στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας, έξω από το κτίριο της Νομικής Σχολής.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ ζητεί – «να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος από την Πολιτεία με σεβασμό της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και των προϋποθέσεων της ομαλής και απρόσκοπτης φοίτησης». Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Νομικού Τμήματος της πρώην Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, μαζί με άλλους πανεπιστημιακούς του Τμήματος, κατέθεσαν τον Μάρτιο του 2012, μηνυτήρια αναφορά για τα διαδραματιζόμενα στο τμήμα του πεζοδρόμου της οδού Μασσαλίας, μεταξύ των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας. Κατόπιν αυτού, ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (νυν Εθνικός Συντονιστής Διαφθοράς) κ. Ιωάννης Τέντες είχε διατάξει προκαταρκτική έρευνα. Παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος είχε κάνει και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Καμίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή