Σέρβερ και εκτός της Αμερικής από την Microsoft

Σέρβερ και εκτός της Αμερικής από την Microsoft

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

MICROSOFT

Σέρβερ και εκτός της Αμερικής

Η Microsoft σχεδιάζει να γίνει ο πρώτος αμερικανικός ιντερνετικός κολοσσός ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα σε μη Αμερικανούς πολίτες να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε σέρβερ εκτός ΗΠΑ, αν το επιλέξουν. Αυτό αποκάλυψε στους Financial Times o Brad Smith, γενικός σύμβουλος της Microsoft, αναφέροντας πως οι χρήστες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ορίσουν πού βρίσκονται οι υποδομές όπου φυλάσσονται οι προσωπικές τους πληροφορίες. Η κίνηση έρχεται μετά την αποκάλυψη πως η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) αξιοποιούσε «κερκόπορτες» για να έχει πρόσβαση στα δίκτυα εταιρειών όπως η Google, η Microsoft και η Yahoo. Ωστόσο, ακόμη κι αν ένας Ευρωπαίος επιλέξει τα δεδομένα του να φυλάσσονται στους σέρβερ της Microsoft στην Ιρλανδία, με βάση τον Πατριωτικό Νόμο η NSA θα μπορούσε να τα διεκδικήσει δικαστικά. Γι’ αυτό και, σύμφωνα με τον Smith, η πρωτοβουλία της εταιρείας θα πρέπει να συνοδευτεί από μια συμφωνία της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ που θα αποτρέπει αυτό το ενδεχόμενο.

ΟΤΕ-COSMOTE

Συμβουλές για ασφαλή χρήση

Με 65.000 γονείς και παιδιά μοιράστηκαν πέρυσι ο ΟΤΕ και η Cosmote συμβουλές και οδηγίες για την ασφαλή χρήση του Ιντερνετ αλλά και των κινητών τηλεφώνων, μέσα από ενημερωτικές δράσεις ή την υποστήριξη πρωτοβουλιών αναγνωρισμένων φορέων. Μεταξύ άλλων, οι δύο εταιρείες στηρίζουν τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15» για την ενημέρωση εφήβων και των οικογενειών τους στη χρήση των νέων τεχνολογιών, η οποία έλαβε περίπου 2.000 σχετικά αιτήματα μέσα στο 2013. Επίσης, ο ΟΤΕ και η Cosmote είναι αρωγοί στις ημερίδες που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και οι οποίες έφτασαν τις 51 σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνεργάζονται με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», που πραγματοποίησε επισκέψεις σε πάνω από 80 σχολεία πανελλαδικά. Αρκετές ακόμη δράσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Φεβρουάριο, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, ενώ θα συνεχισθούν και τους επόμενους μήνες.

SAMSUNG

Κάντε την ιδέα σας πραγματικότητα

Αύριο λήγει η διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για το «Launching People», την πρωτοβουλία της Samsung που θα δώσει τη δυνατότητα σε τέσσερις νικητές να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα. Μέσω της ψηφοφορίας, το κοινό θα αναδείξει τον νικητή σε κάθε κατηγορία του διαγωνισμού, επιλέγοντας έναν από τους πέντε φιναλίστ που ανέδειξε για κάθε κατηγορία η κριτική επιτροπή, μετά την αξιολόγηση όλων των προτάσεων που υποβλήθηκαν. Οι τέσσερις κατηγορίες του «Launching People» είναι «Τέχνες και Δημιουργικότητα», «Παράδοση και Ανάπτυξη», «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και «Κοινωνική Δράση». Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, στόχος της Samsung είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει τη δυναμικότητα και τις ιδέες των ανθρώπων γύρω μας, καθώς και να αποδείξει πώς η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή