Ο Πιστόριους σέρφαρε σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου πριν πυροβολήσει την Στέενκαμπ

Ο Πιστόριους σέρφαρε σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου πριν πυροβολήσει την Στέενκαμπ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Iστοσελίδες πορνό φέρεται να επισκεπτόταν ο Όσκαρ Πιστόριους το βράδυ που πυροβόλησε θανάσιμα τη σύντροφό του  Ρίβα Στέενκαμπ, στο σπίτι τους στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Independent». Η πληροφορία προέρχεται από έγγραφο που διέρρευσε και που κατά πάσα πιθανότητα περιλαμβάνεται στο φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο παραολυμπιονίκης επισκέφτηκε σελίδες με ροζ περιεχόμενο από το κινητό του την ώρα που η σύντροφός του ήταν στο σπίτι του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, «αποδομώντας» την υπερασπιστική γραμμή του Πιστόριους πως αυτός και η  Στέενκαμπ ήταν «ένα ερωτευμένο ζευγάρι που περνούν τον χρόνο τους μαζί.

 Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχαν διαρρεύσει έγγραφα των εισαγγελέων της Νοτίου Αφρικής, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Πιστόριους έλεγε στον ανήσυχο φύλακα ασφαλείας έξω από το σπίτι του, ότι όλα ήταν μία «χαρά», λίγο μετά τους πυροβολισμούς. Τα έγγραφα αποκάλυψαν, επίσης, ότι ο Πιστόριους φορούσε τα τεχνητά μέλη στα πόδια του και πυροβόλησε προς την πόρτα του μπάνιου σε απόσταση μικρότερη των 60 εκατοστών, γεγονός που δεν υποδηλώνει αιφνιδιασμό από την είσοδο ενός εισβολέα στη βίλα του. Υπενθυμίζεται ότι η Ρίβα Στέενκαμπ σκοτώθηκε τη νύχτα της 13ης προς τη 14η Φεβρουαρίου 2013 από τις πολλές σφαίρες που έριξε ο Πιστόριους μέσω της κλειστής πόρτας της τουαλέτας στην κατοικία του στην Πρετόρια.

Ο 27χρονος Πιστόριους υποστηρίζει πως πρόκειται για ατύχημα και πως είχε πιστέψει πως ένας διαρρήκτης είχε μπει μέσα στο σπίτι από το παράθυρο της τουαλέτας. Η εισαγγελία υποστηρίζει αντιθέτως ότι ο παραολυμπιονίκης δολοφόνησε τη σύντροφό του έπειτα από καβγά. Ο Νοτιοαφρικανός δρομέας κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αποφυλακισθεί πριν από την πάροδο 25 ετών. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στις 3 Μαρτίου και σε αυτήν θα παραβρεθούν περισσότεροι από 100 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων η αδερφή του αθλητή και πρώην κοπέλες του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή