Πέθανε ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του «Ghostbusters», Χάρολντ Ράμις

Πέθανε ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του «Ghostbusters», Χάρολντ Ράμις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 69 ετών πέθανε ο αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος  Χάρολντ Ράμις, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της αμερικανικής κινηματογραφικής κωμωδίας στις δεκαετίες του 1980, του 1990 και του 2000.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ράμις είχε μία σπάνια ασθένεια η οποία έχει ως βασικό σύμπτωμα την διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων.

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός όταν πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Ghostbusters» και «Μέρα της Μαρμότας», ενώ στην πρώτη πέρα από πρωταγωνιστής ήταν και συν-σεναριογράφος. Ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχος σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Μεταξύ των ταινιών τις οποίες σκηνοθέτησε, ήταν και το «Ανάλυσέ το» στις οποίες ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Μπίλι Κρίσταλ υποδύθηκαν ένα απολαυστικό ντουέτο γκάνγκστερ – ψυχαναλυτή αντιστοίχως.

Ως ηθοποιός ο Ράμις κρατούσε μικρούς αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους όπως του νευρολόγου στη «Μέρα της μαρμότας» και ενός γιατρού στο «Καλύτερα δεν γίνεται». Δεν προτάθηκε ποτέ για Οσκαρ αλλά το 1994 κέρδισε το ΒΑFTA για την «Μέρα της Μαρμότας» μαζί με τον συνσεναριογράφο του, Ντέιβ Ρούμπιν.

«Η δημιουργικότητα, το πάθος, η ευφυΐα, το χιούμορ και το πνεύμα του θα λείψει σε όλους όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν», ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της.

Η καριέρα του Ράμις ξεκίνησε από τα ανέκδοτα του περιοδικού Playboy, ενώ το 1969 έγινε μέλος του Θεατρικού Αυτοσχεδιαστικού Θιάσου Second City του Σικάγο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή