«Το Ποτάμι», νέο κόμμα από τον Στ. Θεοδωράκη

«Το Ποτάμι», νέο κόμμα από τον Στ. Θεοδωράκη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κάθοδό του στην πολιτική με την ίδρυση νέου κόμματος, το οποίο ονομάζεται «Το Ποτάμι» και θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε χθες ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, γνωστοποιώντας, παράλληλα, ότι αποχωρεί από τη δημοσιογραφία. Ο κ. Θεοδωράκης ανακοίνωσε, επίσης, ότι την επόμενη Τρίτη θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου τα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος στις ευρωεκλογές, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

Για τη σύνθεση του νέου πολιτικού φορέα, ο ιδρυτής του ανέφερε σε κείμενο που δημοσιοποίησε ότι θα συμμετάσχουν σε αυτόν επαγγελματίες της ζωής, νέοι στην πολιτική, που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. «Πρόκειται για φοιτητές, διανοούμενους, οικονομολόγους, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργους, εμπόρους, γιατρούς, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη, τη δύναμη της λογικής και δίκιου», ανέφερε. Δίνοντας το στίγμα του κόμματός του, ο κ. Θεοδωράκης τάσσεται σαφώς υπέρ της ιδέας της Ευρώπης, την οποία χαρακτηρίζει την «οικογένειά μας». «Η Ευρώπη είναι το μεγάλο σχολείο της ενότητας του διαφορετικού. Αλλα τα λάθη των ηγετών και άλλες οι ευρωπαϊκές αξίες. Και σήμερα που στην Ευρώπη αμφιβάλλουν για τις λύσεις που επελέγησαν για την κρίση στην Ελλάδα, είναι η ευκαιρία να παρουσιαστούμε πιο Ευρωπαίοι από τους Ευρωπαίους. Να καταλάβουν ότι δεν έχουν ανάγκη μόνο τον κλασικό ελληνισμό, αλλά και τον σύγχρονο Ελληνα».

Λαμβάνει, δε, σαφείς αποστάσεις από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, λέγοντας ότι «αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο δεν μπορούν –φάνηκε– να της δώσουν νέα ορμή» και αφού τονίζει ότι «οι μίζες έγιναν συνώνυμο της πολιτικής», τους καλεί «να κάνουν στην άκρη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή