«Οχι» Αλ. Τσίπρα στην πώληση του Ελληνικού

«Οχι» Αλ. Τσίπρα στην πώληση του Ελληνικού

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά της πώλησης του Ελληνικού τάχθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση του κόμματός του με θέμα «Το Ελληνικό δεν πωλείται». «Τη μάχη για να μετατραπεί το Ελληνικό σε μητροπολιτικό πάρκο, ανοιχτό σε όλες και όλους τους πολίτες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος, δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είναι ένα απίστευτο σκάνδαλο από μόνο του» και χαρακτήρισε «πρωτοφανές και αδιανόητο μια κλίκα να αποφασίζει για το μέλλον του δημόσιου πλούτου». Προανήγγειλε, δε, ότι «όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημοσίου πλούτου θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος» από την επόμενη Βουλή, για την οποία εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πλειοψηφία και πρόσθεσε ότι «όπου η Βουλή κρίνει ότι το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται, δεν θα διστάσουμε να ακυρώσουμε ή να αναθεωρήσουμε συμβάσεις και ειλημμένες αποφάσεις».

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται το επόμενο διάστημα να πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει, με σειρά εκδηλώσεων, να κάνει τη μετάβαση από το γενικό στο ειδικό και να πείσει ότι διαθέτει σαφές πρόγραμμα με συγκεκριμένες ανά τομέα προτάσεις και δεν περιορίζεται σε γενικόλογες εξαγγελίες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προχθεσινή ημερίδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η απόφαση για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων αυτών ήρθε ως αποτέλεσμα του προβληματισμού που επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την αδυναμία του κόμματος να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του, παρά τη γενικευμένη δυσαρέσκεια από την εφαρμογή μιας δύσκολης και αντιδημοφιλούς πολιτικής. Σε σημαντικό τμήμα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η αντίληψη ότι αυτό, εν πολλοίς, οφείλεται στο ότι στους πολίτες δείχνει να επικρατεί σύγχυση ως προς τις πραγματικές προθέσεις του κόμματος, αλλά και ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης μιας διαφορετικής πολιτικής πρότασης, με συνέπεια το κόμμα να αποτελεί για πολλούς απλώς επιλογή διαμαρτυρίας.

Προβληματισμός

Την ίδια στιγμή, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει προβληματισμός για τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν αυτές στο κόμμα. Οσο κι αν η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκε από πολλά στελέχη του χθες, είναι ότι η δημιουργία νέου κόμματος από τον Στ. Θεοδωράκη δεν τους αφορά, στις ιδιωτικές συνομιλίες τους «διαβάζουν» πίσω από την κίνηση αυτή προσπάθεια να ανακοπεί η ροή αναποφάσιστων ψηφοφόρων του Κέντρου προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό της αμηχανίας με την οποία στέκονται στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι του νέου κόμματος είναι ότι επιχειρούν να οριοθετήσουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές θέτοντας τον διαχωρισμό μνημονιακού – αντιμνημονιακού κόμματος και λέγοντας ότι το κόμμα του κ. Θεοδωράκη δεν τάσσεται κατά του Μνημονίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή