Ομπάμα: «Στη λάθος πλευρά της ιστορίας βρίσκεται η Ρωσία»

Ομπάμα: «Στη λάθος πλευρά της ιστορίας βρίσκεται η Ρωσία»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ρωσία παραβίασε το διεθνές δίκαιο προχωρώντας σε στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία» δήλωσε σήμερα από το Οβάλ γραφείο ο Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα εξετάσει μια σειρά οικονομικών και διπλωματικών κυρώσεων με στόχο την απομόνωση της Μόσχας.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να διαμεσολαβήσουν για να επιτευχθεί μια συμφωνία και μια διευθέτηση στην Ουκρανία που θα είναι αποδεκτή από όλους τους Ουκρανούς», πρόσθεσε ο Ομπάμα κατηγορώντας τη Μόσχα ότι έχει βρεθεί «στη λάθος πλευρά της ιστορίας» με τις ενέργειές της.

Εξάλλου, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι δήλωσε «ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να δράσουν εναντίον της Ρωσίας σε περίπτωση που οι εντάσεις όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακωθούν, ενώ η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας».

«Σε αυτό το σημείο, πλέον δεν εξετάζουμε απλώς την επιβολή κυρώσεων, με δεδομένες τις ενέργειες στις οποίες προχωρεί η Ρωσία» και «είναι πιθανό να τις επιβάλλουμε και προετοιμαζόμαστε γι' αυτό», είπε η Τζενιφερ Ψάκι μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν αντιπροσώπους του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα συνεχίζει να υποστηρίζει ακλόνητα όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και τους εύχεται καλή επιτυχία στις προσπάθειές τους» δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Κέιτλιν Χέιντεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή