Μήνυση ΓΣΕΒΕΕ για μη απόδοση 100 εκατ. στον ΟΑΕΔ

Μήνυση ΓΣΕΒΕΕ για μη απόδοση 100 εκατ. στον ΟΑΕΔ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τη μη απόδοση στον ΟΑΕΔ 100 περίπου εκατ. ευρώ που έχουν εισπραχθεί από όλους τους ασφαλισμένους και απασχολούμενους που ανήκουν στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) κατέθεσε χθες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γ. Καββαθάς. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Αυγούστου 2011 είχε θεσπισθεί μηνιαία εισφορά 10 ευρώ που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για τον ΟΑΕΔ στον ειδικό λογαριασμό ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτων απασχολουμένων που είχαν μείνει άνεργοι. Ωστόσο, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, ο ΟΑΕΕ, ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2013 είχε συγκεντρώσει 110.991.100 ευρώ απέδωσε στον ΟΑΕΔ μόνο το ποσό των 12.739.703,20 ευρώ. Η διοίκηση της συνομοσπονδίας, μάλιστα, αν και επανειλημμένως απέστειλε σχετικές επιστολές προς τη διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Γ. Κωτίδου, υποστηρίζει ότι δεν έλαβε σαφή απάντηση.

Στη μηνυτήρια αναφορά τίθενται σειρά ερωτημάτων σχετικά με το ύψος του ακριβούς ποσού που έχει διατεθεί στον ΟΑΕΔ από τον ειδικό λογαριασμό υπέρ των ανέργων και ζητείται να διερευνηθούν οι λόγοι που δεν έχουν αποδοθεί τα εισπραχθέντα ποσά, η τυχόν τέλεση άδικων πράξεων, καθώς και να αποδοθούν, εάν υπάρχουν, ποινικές ευθύνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή