Μ.Γλέζος: Καταλογισμένο και όχι «ηθικό» το χρέος της Γερμανίας για τις αποζημίωσεις

Μ.Γλέζος: Καταλογισμένο και όχι «ηθικό» το χρέος της Γερμανίας για τις αποζημίωσεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Τι θα πει ηθικό χρέος;» ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, στις σχετικές δηλώσεις του Γερμανού Προέδρου Γ. Γκάουκ στην "Κ", στις οποίες τονίζει ότι δεν αποστασιοποιείται από την επίσημη θέση του Βερολίνου, δηλαδή ότι δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, παρά μόνο ηθικό θέμα.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοστθμό Real FM, ο κ. Γλέζος τόνισε: «Το ηθικό χρέος της Γερμανίας απέναντι σε άλλες χώρες μεταφράστηκε έμπρακτα με το να δώσουν αυτά που κατελόγισαν οι άλλοι. Δεν το καταλόγισα εγώ. Δεν το καταλογίσατε εσείς οι δημοσιογράφοι. Είναι καταλογισμένο, είναι καταγραμμένο. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Ούτε το αναγκαστικό δάνειο… Μιλάνε μερικοί για το ύψος του. Το θέμα είναι, υπάρχει αναγκαστικό δάνειο ή δεν υπάρχει; Το ύψος θα το βρούμε».

Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα θέσει στον Γερμανό ομολογό του το θέμα των αποζημιώσεων, ενώ ζήτησε να τεθεί και από την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση του Μ. Γλέζου με τον Ευ. Βενιζέλο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε προφορικά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο του πορίσματος της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τις γερμανικές οφειλές και στη συνέχεια συζήτησαν για τα επόμενα βήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή