ALCΟ: Ορμητικό το Ποτάμι του Σ. Θεοδωράκη ενόψει Ευρωεκλογών

ALCΟ: Ορμητικό το Ποτάμι του Σ. Θεοδωράκη ενόψει Ευρωεκλογών

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενθαρρυντικές είναι οι πρώτες ενδείξεις για Το Ποτάμι λίγες μόνο ημέρες μετά τη ίδρυσή του ενόψει Ευρωεκλογών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO το κόμμα που παρουσίασε την Τρίτη ο Σταύρος Θεοδωράκης αναδεικνύεται σε τέταρτη πολιτική δύναμη με 5,7% όσον αφορά την πρόθεση ψήφου.

Το Ποτάμι αντλεί τις ψήφους του κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ σε ποσοστό 12,8% και από τους ΑΝΕΛ σε ποσοστό 12,1%. Μεγάλο ποσοστό ψήφων λαμβάνει και από το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 8,1%, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 7,7%. Πολύ μικρές είναι οι διαρροές από τη ΝΔ σε ποσοστό 1,9% και από το ΚΚΕ μόλις στο 1,1%.

Πρώτο κόμμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του NewsIt, παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,9% έναντι 20% της ΝΔ, με Το Ποτάμι να κλείνει την ψαλίδα μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κυβερνώντος κόμματος με τη διαφορά να φτάνει στο 0,9% -έναντι διαφοράς 1,4%, στην προηγούμενη δημοσκόπηση- γεγονός που δείχνει πως το Ποτάμι μειώνει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, με τα ποσοστά της να φτάνουν στο 6,9%. Ακολουθεί Το Ποτάμι με 5,7%, πέμπτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι το ΚΚΕ με 5,2%, ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, η ΔΗΜΑΡ στο 2,8%, οι Οικολόγοι στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%.

Από την εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών δηλώνει πως θα απέχει το 7,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι σε υψηλά ποσοστά φτάνουν στο 13,6%.

Καυστικό σχόλιο από Παπαδημούλη για το Ποτάμι

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της Alco, σύμφωνα με την οποία Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη βρίσκεται στην 4η θέση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο Twitter.

«Δίνουν 5% στο Ποτάμι, όπως έδιναν 15% στην Ελιά. Όσο για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ 0,9% όχι 1%. Όπως τα καρπούζια. Η κάλπη θα πει».

Θέση για το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έλαβε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στον Real fm εμφανίστηκε θετικός ως προς τη δημιουργία του νέου κόμματος, κάλεσε, πάντως, τον κύριο Θεοδωράκη να αποσαφηνίσει τις ιδεολογικές και πολιτικές του θέσεις. Σημείωσε, δε ότι αντίστοιχες δημοσκοπήσεις του παρελθόντος έδειχναν τη ΔΗΜΑΡ στο 7%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή