Ανοιγμα Κουβέλη προς τους κεντρώους ψηφοφόρους

Ανοιγμα Κουβέλη προς τους κεντρώους ψηφοφόρους

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιγμα στον μεσαίο χώρο έκανε χθες ο κ. Φώτης Κουβέλης, καθώς για πρώτη φορά, εκτός από τους «αριστερούς» και «κεντροαριστερούς», δήλωσε ότι στον νέο πόλο που επιχειρεί να συγκροτήσει «έχουν θέση και όσοι πολίτες αυτοτοποθετούνται ως κεντρώοι». Στην εκδήλωση, μάλιστα, που επισημοποίησε τη μετονομασία της «διευρυμένης» ΔΗΜΑΡ σε «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία», ο κ. Κουβέλης αυτοπροσδιόρισε το νέο πολιτικό σχήμα του ως «υπεύθυνη προοδευτική αντιπολίτευση» και επιδιώκοντας να καταστήσει ευκρινείς τις διαφορές του με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «εκφράζει την αλλαγή χωρίς το ρίσκο μιας λαϊκίστικης Αριστεράς στο τιμόνι της χώρας». Επιπλέον δε, εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση στον κ. Αλ. Τσίπρα, καταλογίζοντάς του ότι «αρκείται σε εύκολους αφορισμούς, αντιτίθεται σε αναγκαίες δημοκρατικές αλλαγές, αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα και εμφορείται από έναν παρωχημένο λαϊκισμό».

«Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε αυτούς που δεν αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική», αλλά επιθυμούν «να είμαστε μέρος των λύσεων με διαφορετικές πολιτικές», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, για να υπογραμμίσει και τις διαφορές του από τον κ. Ευ. Βενιζέλο. Απαντώντας δε, στις αιχμές που ακούστηκαν στη συνδιάσκεψη της «Ελιάς», αρκέστηκε στο μάλλον απαξιωτικό σχόλιο ότι «η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε τις επιλογές της, που την απομακρύνουν από τον προοδευτικό χώρο και την προσδένουν στο άρμα των συντηρητικών επιλογών».

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι το άνοιγμα του κ. Κουβέλη στον κεντρώο χώρο μόνον άσχετο δεν είναι με την εμφάνιση του νεοσύστατου «Ποταμιού». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, χωρίς να τον κατονομάσει, αφιέρωσε χθες τρεις «φωτογραφικές» παραγράφους της ομιλίας του στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη με αποκλειστικό στόχο να αποδομήσει πολιτικά τον πρώην δημοσιογράφο. «Εμφανίζονται νέες κινήσεις και πρωτοβουλίες, χωρίς σαφές πολιτικό στίγμα, χωρίς προγραμματικές επεξεργασίες, χωρίς ιδεολογικές αναφορές. Επιχειρούν να εκφράσουν πιθανώς ορισμένες ευαισθησίες. Διεκδικούν την “κοινή λογική” και φιλοδοξούν να τους εκφράσουν όλους. Ομως ερωτώ από αυτό το βήμα: Τι προτάσσει η λεγόμενη “κοινή λογική” για τις εργασιακές σχέσεις; Ποια είναι η πρόταση της “κοινής λογικής” για τους ανέργους, τους απλήρωτους του ιδιωτικού τομέα; Για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Ποια είναι η πρόταση της “κοινής λογικής” για το παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να διαμορφωθεί στη χώρα;».

«Ποτάμι»: δεν έχει πρόταση

Και επιδιώκοντας να απαξιώσει πλήρως το «Ποτάμι» ως μια επικοινωνιακή απόπειρα υφαρπαγής ψήφων, υποστήριξε ότι το εν λόγω κόμμα δεν έχει πολιτική πρόταση, προβάλλοντας το επιχείρημα πως «δεν φτάνει η καταδίκη του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε εδώ» και ότι «ζητούμενο παραμένει μια θετική πρόταση αλλαγής του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή