Η Ελλάδα της κρίσης σε δίγλωσσο φωτογραφικό άλμπουμ

Η Ελλάδα της κρίσης σε δίγλωσσο φωτογραφικό άλμπουμ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. Τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία –από την αύξηση της ανεργίας έως τις βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία και από το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων έως τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής– επιχείρησαν να σκιαγραφήσουν, με τη βοήθεια των εικόνων, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τεζάρης και ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κέμμος. Το φωτογραφικό τους άλμπουμ με τίτλο «Η Ελλάδα της Κρίσης σε 100+ φωτογραφίες. 2010 – 2013» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Στεργίου στα ελληνικά και στα αγγλικά, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, ενώ συνοδεύεται από μουσικό cd του δημιουργού της Warner Bros David J. Franco.

Χρησιμοποιώντας ως χρονική αφετηρία την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελλόριζο, στις 23 Απριλίου 2010, οι συγγραφείς του άλμπουμ παρουσιάζουν με χρονολογική σειρά σημαντικά γεγονότα και χαρακτηριστικές στιγμές της εγχώριας καθημερινότητας μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Η αύξηση των αστέγων κατά 25%, το κλείσιμο της ΕΡΤ, oι περικοπές στους τομείς της υγείας και της παιδείας, οι απεργίες ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων και οι 3.500 αυτοκτονίες στα τρία χρόνια της κρίσης είναι μερικά από τα θέματα που θίγουν οι περισσότερες από 100 φωτογραφίες και τα σύντομα συνοδευτικά κείμενα. «Ελπίζουμε το βιβλίο αυτό να μην αποτελέσει μόνο ένα αρχειακό άλμπουμ, αλλά μια ιστορική μνήμη και ένα μάθημα για πιο υπεύθυνες πολιτικές», αναφέρει στην εισαγωγή ο Μιχάλης Τεζάρης.

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. το βιβλίο παρουσιάζεται στο κατάστημα Public της Πλατείας Συντάγματος, με ομιλητές τους συγγραφείς και τη Σία Κοσιώνη. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Στεργίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή