Στις 8 το βράδυ μετατέθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Στις 8 το βράδυ μετατέθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 8 το βράδυ μετατέθηκε η αποψινή συνάντηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ το "παρών" θα δώσει και ο Γιάννης Στουρνάρας,  οποίος θα τους ενημερώσει για την πορεία της συζήτησης, που θα έχει, στις 17:00, με τα μέλη της τρόικας.

Συνομιλητές του κ. Σαμαρά τονίζουν ότι η Αθήνα επιθυμεί την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την ψήφιση των προαπαιτουμένων από τη Βουλή, όχι μόνο για να «κλειδώσει» η εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά και προκειμένου να έχει ένα «καθαρό» πολιτικό τοπίο στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Είναι, πάντως, σαφές ότι ο στόχος για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι την Κυριακή δεν αποτελεί αυτοσκοπό, υπό την έννοια πως υπάρχουν περιθώρια για ολιγοήμερη παράταση των διαπραγματεύσεων, αλλά και επειδή η Αθήνα θα επιμείνει μέχρι τέλους σε συγκεκριμένες «κόκκινες» γραμμές. Εξάλλου, τόσο ο κ. Αντ. Σαμαράς όσο και ο κ. Ευ. Βενιζέλος γνωρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να ληφθούν δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές μέτρα που προκαλούν μεγάλο πολιτικό κόστος ή δεν «περνάνε» από τη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή