Tρίτη δύναμη “Το Ποτάμι” στις δημοσκοπήσεις

Tρίτη δύναμη “Το Ποτάμι” στις δημοσκοπήσεις

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τρίτη θέση της πρόθεσης ψήφου τοποθετούν το νεοσύστατο «Ποτάμι» δύο νέες δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές, με 13% και 7% αντίστοιχα, δίνοντας ισοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία η μία και προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ η άλλη.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις από την Public Issue (Εφημερίδα των Συντακτών) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (iefimerida.gr), δείχνουν ότι σε μεγάλο βαθμό η πρόθεση ψήφου παραμένει αδιευκρίνιστη, με 19,5% και 21%, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν από 15,5% στην έρευνα της Public Issue, ενώ στην έταιρη του Παν. Μακεδονίας ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 18,5% και η ΝΔ καταρρέει το 13,5%.

Στην έρευνα της Public Issue τέταρτη δύναμη έρχεται το ΚΚΕ με 5%, και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%. Τα «Λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν 4%, ενώ στο ποσοστό της «αδιευκρίνιστης» πρόθεσης ψήφου συγκαταλέγονται το 19,5% των αναποφάσιστων και το 5,5% που επιλέγει «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Επιπλέον, ένα 12,5% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει, ενώ το 3,5% επιλέγει «Λευκό/άκυρο».

Στη δημοσκόπηση του Παν. Μακεδονίας, η Ελιά συγκεντρώνει το 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 1,5%, η Χρυσή Αυγή το 9%, η ΔΗΜΑΡ 2%, το ΚΚΕ 8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, άλλο κόμμα 7,5% και η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 21%.

Τα αποτελέσματα αυτής της μέτρησης δείχνουν πως οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ δέχονται ισχυρό πλήγμα, ενώ το ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή διατηρούν σταθερή επίδοση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή