Εκλεισε η συμφωνία με την τρόικα – Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Εκλεισε η συμφωνία με την τρόικα – Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία με την τρόικα έχει έρθει η κυβέρνηση μετά από σχεδόν επτά μήνες διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και τις χθεσινές μαραθώνιες διαβουλεύσεις με την τρόικα, οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει στις συζητήσεις και απομένει η τυπική οριστικοποίηση της συμφωνίας. Ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς, ηγείται σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με παράγοντες που έχουν γνώση των συζητήσεων, σχεδόν στο σύνολο των ανοικτών θεμάτων «πέρασε» τελικά η θέση που υποστήριζε η ελληνική κυβέρνηση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η συμφωνία είναι εφ όλης της ύλης, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν "λεπτομέρειες" που θα πρέπει να διευθετηθούν τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κ. Αντ. Σαμαράς, να προχωρήσει σε ανακοινώσεις όταν θα οριστικοποιηθεί  και τυπικά η επίτευξη της συμφωνίας. Επίσης, και από την τρόικα εκπέμπεται κλίμα αισιοδοξίας ότι τα θέματα έχουν κλείσει και ότι την πρωτοβουλία των ανακοινώσεων έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει και η σχετική ανακοίνωση της τρόικας που εκδίδεται μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, καθώς αυτή τη στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι ΕΕ. ΔΝΤ και ΕΚΤ συντάσσουν το κείμενό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο κυβερνητικές πηγές, σε ο,τι αφορά τη διανομή του πλεονάσματος, φαίνεται ότι το διαθέσιμο ποσό προσεγγίζει το μισό δις ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα για τις Βρυξέλλες αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ώρα, εν αναμονή της τυπικής οριστικοποίησης της συμφωνίας και των ανακοινώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή