Εβδομάδα yachting από 3 έως 7 Μαΐου στο Ναύπλιο

Εβδομάδα yachting από 3 έως 7 Μαΐου στο Ναύπλιο

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπό τις 3 έως τις 7 Μαΐου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού θα διοργανώσουν για πρώτη φορά το Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Σκουλικίδης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι στην έκθεση θα συμμετέχουν έως 60 σκάφη. Επίσης, πρόσθεσε ότι το Mediterranean Yacht Show, στο οποίο θα εκτεθούν επανδρωμένα επαγγελματικά σκάφη με ελληνική και κοινοτική σημαία, θα ξεκινήσει μία ημέρα μετά τη λήξη του αντίστοιχου Show στη Γένοβα, επιτρέποντας σε πολλούς επισκέπτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα για να δουν την έκθεση του Ναυπλίου. Σύμφωνα με τον κ. Σκουλικίδη, η έκθεση απευθύνεται σε επαγγελματίες του εξωτερικού που καλύπτουν πάνω από το 95% στα ναύλα των επανδρωμένων σκαφών στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στον Σύνδεσμο, είπε ότι «οι ηγέτιδες εταιρείες των επανδρωμένων επαγγελματικών σκαφών αναψυχής ένωσαν τις δυνάμεις τους ιδρύοντας τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, με σκοπό τη δυναμική εκπροσώπηση και προώθηση του κλάδου στον ελληνικό και διεθνή χώρο».

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος σημείωσε ότι είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για το Ναύπλιο η διοργάνωση της εν λόγω έκθεσης. Επίσης, αναφέρθηκε σε σημαντικά έργα που προγραμματίζονται στο λιμάνι για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, όπως η δημιουργία μιας μαρίνας ελλιμενισμού 270 σκαφών και οι εργασίες εκβάθυνσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κρουαζιερόπλοιων.

Την ένθερμη υποστήριξή τους στη διοργάνωση της έκθεσης δήλωσαν, επίσης, ο υπ. ΠΕΚΑ και βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης και η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου. Με την ευκαιρία παρουσίας του στη συνέντευξη, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπήρχαν παλαιότερα με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τουριστικές επενδύσεις και τη νοοτροπία που είχε επικρατήσει ότι το περιβάλλον είναι βαρίδι της ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό και υπερασπιζόμενος τις δράσεις που φέρνουν λεφτά στον τόπο, τόνισε ότι πλέον σε συνεργασία με το υπ. Τουρισμού έχει προχωρήσει η απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση επενδύσεων. Για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού και τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στη χώρα μας, σημείωσε ότι η αρμόδια επιτροπή για το θέμα δεν του έχει παραδώσει το σχετικό πόρισμα εδώ και ένα χρόνο. Κατόπιν αυτού, πρόσθεσε ότι θα απευθυνθεί στον χώρο του τουρισμού με στόχο να καταθέσει στη Βουλή, σε διάστημα 15 ημερών, τις σχετικές ρυθμίσεις.

Η αντιπεριφερειάρχης αποκάλυψε ότι στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες ώστε η Πελοπόννησος να αποκτήσει και δεύτερο πολιτικό αεροδρόμιο. Πρόκειται για το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τρίπολης, την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του οποίου έχει ζητήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το υπουργείο Αμυνας, ώστε να το μετατρέψει μετά τη διενέργεια διαγωνισμού σε πολιτικό προς όφελος του τουρισμού. Επιπροσθέτως, η κ. Νικολάκου τόνισε ότι στην Πελοπόννησο πέραν της μαρίνας Ναυπλίου, προγραμματίζεται η δημιουργία άλλων δύο μαρινών σε Γύθειο και Μονεμβασιά.

Εξάλλου, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας, μία ιδιαίτερα σημαντική είδηση για τον ελληνικό τουρισμό αποτελεί το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Αγγλίας (ΑΒΤΑ) –τα μέλη του οποίου πραγματοποιούν, ετησίως, πωλήσεις ύψους 31,5 δισ. λιρών– προγραμματίζει να διοργανώσει το συνέδριό του για το 2015 στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Costa Navarino Μεσσηνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή