Υπαίτια για τις θεομηνίες η… ομοφυλοφιλία

Υπαίτια για τις θεομηνίες η… ομοφυλοφιλία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ολοι ξέρουν ότι ο Θεός ελέγχει τον καιρό. Ο Θεός είναι εξοργισμένος». Η ερμηνεία της Σούζαν Ατανους για τα καιρικά φαινόμενα δεν θα απασχολούσε τον αμερικανικό Τύπο αν η Αμερικανίδα μεσήλιξ δεν ήταν ταυτόχρονα και νικήτρια των εκλογών για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Σικάγο.

Με ψήφους 15.238 έναντι 13.864 του αντιπάλου της, Ντέιβιντ Ερλ Ουίλιαμς, οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι της 9ης περιφέρειας του Σικάγου επέλεξαν την Ατανους ως την υποψήφια που θα αναμετρηθεί με τον Δημοκρατικό Γιαν Σακόφσκι τον Νοέμβριο.

Εμεινε με τη σαμπάνια

Οι πληροφορίες που έφεραν τον Σακόφσκι να έχει ήδη παραγγείλει τις σαμπάνιες που θα ανοίξει την νύχτα των εκλογών δεν επιβεβαιώθηκαν.

Τι όμως προκαλεί την Θεία μήνιν, σύμφωνα με την Ατανους; Η Ρεπουμπλικανή υποψήφια είναι βέβαιη ότι οι τυφώνες προξενούνται από την ομοφυλοφιλία και πρόσφατα προσπάθησε να εκθέσει τα επιχειρήματά της στην εξειδικευμένη LGBT ιστοσελίδα «Γουίντι Σίτι Τάιμς».

«Ολοι ξέρουν ότι ο Θεός ελέγχει τον καιρό», είπε. «Ο Θεός είναι εξοργισμένος. Τον προκαλούμε. Οι γάμοι ομοφυλοφίλων δεν είναι σωστοί, δεν δείχνουν καλά και εκκολάπτουν το έιτζ».

Σύμφωνα με την Ατανους, το δελτίο καιρού επηρεάζεται επίσης από τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων και τους πολιτικούς γάμους. Σε όποιον από τους προαναφερθέντες αμαρτωλούς ο Θεός δεν στείλει κατακλυσμό, δύναται να στείλει άλλες μορφές τιμωρίας, όπως είναι η νόσος Αλτσχάιμερ και ο αυτισμός.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Ιλινόι και ο πρόεδρος του κόμματος στην πόλη του Σικάγου καταδίκασαν τα σχόλια της Ατανους και την κάλεσαν να εγκαταλείψει τα σχέδια για είσοδο στο Κογκρέσο. «Τα προσβλητικά σχόλια της Σούζαν Ατανους δεν έχουν θέση στον σύγχρονο πολιτικό διάλογο και η ίδια δεν έχει θέση στο ψηφοδέλτιο ως Ρεπουμπλικανή. Η υποψηφιότητά της δεν υποστηρίζεται από την ηγεσία του κόμματός μας και πρέπει αμέσως να αποσυρθεί».

Επέμεινε

Το κόμμα είχε ήδη γυρίσει την πλάτη στην Ατανους από τον Ιανουάριο, αλλά εκείνη επέμεινε να λάβει μέρος στην ψηφοφορία της Τρίτης. «Δεν αποσύρομαι. Δεν ξέρω γιατί δεν με υποστηρίζουν. Ας μου μιλήσουν προσωπικά», είχε πει.

Σε άλλη ψηφοφορία την Τρίτη στο Σικάγο, το 87% των ψηφοφόρων υπερψήφισε την πρόταση για αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου σε 15 δολάρια την ώρα.Οι διαμάχες για την αύξηση των αποδοχών των πιο χαμηλόμισθων Αμερικανών έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες, με σειρά απεργιών κυρίως στον κλάδο της εστίασης.

Η ψήφιση της διάταξης αυτής στο Σικάγο αποτελεί έμμεση συνέπεια των κινητοποιήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή