Παραιτήθηκε ο Σπηλιωτόπουλος από βουλευτής

Παραιτήθηκε ο Σπηλιωτόπουλος από βουλευτής

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οταν δίνεις την ψυχή σου στην Αθήνα, δεν μπορείς παρά να παραιτηθείς από το βουλευτικό αξίωμα, το οποίο υπηρετείς χρόνια… Καταθέτω την εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές για να τους εκπροσωπώ στη Βουλή και αναστέλλω την όποια κομματική μου ιδιότητα». Με τη δήλωση αυτή, κατά τη χθεσινή παρουσίαση του ονόματος και του συμβόλου της παράταξης «Αθήνα, Μπορείς», ο υποψήφιος δήμαρχος Αρης Σπηλιωτόπουλος έδωσε νέα τροπή στη μάχη για την πρωτεύουσα.

Η παραίτηση Σπηλιωτόπουλου όχι μόνον φέρνει στη Βουλή την κ. Τάνια Ιακωβίδου (ο πρώτος επιλαχών της Β΄ Αθηνών Γ. Παπαθανασίου αρνήθηκε, προτιμώντας τη θέση του επικεφαλής στα Ελληνικά Πετρέλαια που ανέλαβε πρόσφατα), αλλά αυξάνει και την πολιτική πίεση προς τον έτερο γαλάζιο υποψήφιο, Νικήτα Κακλαμάνη. Και τούτο, διότι ήταν ο κ. Κακλαμάνης που, το 2005, είχε προτείνει την παραίτηση των εν ενεργεία βουλευτών που διεκδικούσαν τον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να καταδείξουν το ειλικρινές ενδιαφέρον τους για την πόλη. Τότε, από την έδρα του είχε παραιτηθεί ο αντίπαλος του κ. Κακλαμάνη, Κώστας Σκανδαλίδης, τώρα τον ίδιο δρόμο επέλεξε ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, κίνηση που χειροκρότησαν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Παραδόξως, και στις δύο εκστρατείες που έκανε ο κ. Κακλαμάνης ως βουλευτής διατήρησε, μέχρι τέλους, την έδρα.

Παράλληλα με τη χθεσινή παρουσίαση Σπηλιωτόπουλου, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους βουλευτές της Α΄ Αθήνας, με στόχο τη στήριξη της επίσημης υποψηφιότητας.

Στη χθεσινή του σύντομη ομιλία, ο κ. Σπηλιωτόπουλος καταφέρθηκε εναντίον του κ. Γιώργου Καμίνη, υποστηρίζοντας ότι δεν εκμεταλλεύτηκε όλα τα περιθώρια που είχε ως δημοτική αρχή, αλλά και κατά του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη για την επιλογή του να «ρυπάνει» με αφίσες τον δήμο, ενώ ουδεμία αναφορά υπήρξε στην υποψηφιότητα Κακλαμάνη. «Υπάρχουν δύο Αθήνες, μία σε παρακμή που διαχειρίζεται το ελάχιστο και μία που σκέφτεται ελεύθερα, ελπίζει και σχεδιάζει λύσεις. Αυτήν εκφράζουμε!», κατέληξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή