Στην ανακρίτρια ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που διακινούσε παράνομα φιάλες υγραερίου και προπανίου

Στην ανακρίτρια ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που διακινούσε παράνομα φιάλες υγραερίου και προπανίου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Παρουσιάστηκε   σήμερα αυτοβούλως στην 25η τακτική ανακρίτρια ο 53χρονος Γ.Κ. που φέρεται ως ιδιοκτήτης της ανώνυμης εταιρείας στο Αιγάλεω, η οποία διακινούσε παράνομα στην αγορά φιάλες υγραερίου και προπανίου. Αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν από το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας 19 ακόμα άτομα. Ολοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε τέσσερις μόνο από αυτούς επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. 

 Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, υπεξαίρεση καθώς και «ξέπλυμα» χρήματος. Ωστόσο, η δίωξη του εισαγγελέα αφορά παράβαση του Ν. 3054/2002 (έλλειψη άδειας διακίνησης φιαλών υγραερίου) και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος καθώς και το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βαθμό πλημμελήματος.

 Πλαστά λογότυπα

 Σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν από τον Μάιο του 2013 μισθώσει αποθηκευτικό χώρο 3.900 τετραγωνικών μέτρων στο Αιγάλεω, όπου εμφιάλωναν και αποθήκευαν φιάλες υγραερίου και προπανίου. Στη συνέχεια διέθεταν στην αγορά τις φιάλες αφού όμως πρώτα τοποθετούσαν σ’ αυτές πλαστές τάπες ασφαλείας με το λογότυπο γνωστών εταιρειών, όπως «Πετρογκάζ», «Coral Gas» κ.ά.

 Κατάσχεση 56 Ι.Χ.

 Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά την έρευνα κατασχέθηκαν 1.317 γεμάτες φιάλες υγραερίου καθώς και συνολικά 56 αυτοκίνητα που ανήκουν στην ανώνυμη εταιρεία ή σε υπαλλήλους της. Για παράδειγμα, 42χρονη υπάλληλος της Ανώνυμης Εταιρείας φέρεται να έχει στην ιδιοκτησία της ένα πολυτελές τζιπ «Hammer» καθώς και ένα βυτιοφόρο που βρέθηκε εντός της εγκατάστασης. Αντίστοιχα, δύο ακόμα από τα κατασχεμένα Ι.Χ. ανήκουν σε νεοσυσταθείσα εταιρεία εμφιάλωσης υγραερίου και προπανίου που ανήκει στον γιο του 53χρονου ιδιοκτήτη της εταιρείας με έδρα το Αιγάλεω.

 Μιλώντας στην «Κ» η συνήγορος του 53χρονου, Μίνα Καούνη, δήλωσε ότι η ανώνυμη εταιρεία είχε καταθέσει αίτηση προκειμένου να αποκτήσει άδεια διανομής φιαλών καθώς και ότι οι φιάλες που βρέθηκαν μέσα στον χώρο της εγκατάστασης αποτελούν πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. «Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. υπαγορεύτηκε από επιχειρηματικά συμφέροντα και συνδέεται με την απόφαση του γιου του Γ.Κ. να συστήσει εταιρεία εμφιάλωσης υγραερίου και προπανίου από κοινού με τον 52χρονο Κ.Π. που επίσης συνελήφθη», δήλωσε η κ. Καούνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή