Ξυλοδαρμός, η αιτία θανάτου του Καρέλι

Ξυλοδαρμός, η αιτία θανάτου του Καρέλι

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξυλοδαρμός, πιθανότατα με κάποιο κλομπ, είναι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση η αιτία θανάτου του 42χρονου Αλβανού Ιλι Καρέλι – δράστη της δολοφονίας του αρχιφύλακα Γ. Τσιρώνη- ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την αναφορά του διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας κατά την άφιξή του, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες. Ο ίδιος δεν έδωσε καμία εξήγηση για τα τραύματά του και δεν θέλησε να υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ όταν ρωτήθηκε αν πονάει φέρεται να απάντησε «Φέρτε μου ένα σχοινί να κρεμαστώ», μονολογώντας παράλληλα ότι «για όλα φταίει ο εισαγγελέας». Σε κάθε περίπτωση, για την εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη διενεργείται πειθαρχική έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Σερρών.

Στο πόρισμα των ιατροδικαστών Θεσσαλονίκης Μηνά Γεωργιάδη και Ελένης Ζαγγελίδου αναφέρεται ότι ο Καρέλι έφερε κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές – εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές τα τραύματα προήλθαν από σπειρωτή ράβδο ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρεις ημέρες. Στη σορό του 42χρονου θα γίνουν περαιτέρω ιστολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις, ωστόσο, οι ιατροδικαστές αποκλείουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο Ιλι Καρέλι μεταφέρθηκε στις 15.45 το απόγευμα της Πέμπτης για λόγους ασφαλείας στις φυλακές της Νιγρίτας. Ο βαρυποινίτης τοποθετήθηκε μόνος του σε θάλαμο ενώ παρακολουθείτο από κάμερα ασφαλείας. Στις 11.30 το βράδυ οι σωφρονιστικοί παρατήρησαν ότι ήταν ακίνητος για αρκετή ώρα και όταν εισήλθαν στο κελί διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρός. Το υλικό από την κάμερα ασφαλείας εξετάζεται από την αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος εκφράζει τη λύπη της για τον θάνατο του 42χρονου και τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του, ενώ αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του Καρέλι. «Η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μας επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης. Είμαστε σίγουροι ότι η έρευνα που ήδη διεξάγεται θα αποδείξει κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια αιτία οφείλεται ο θάνατος του κρατουμένου, καθώς και την ειλικρίνεια των λόγων μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε αυτόν, ούτε παραλείψαμε να κάνουμε κάτι που θα εξέθετε τη ζωή του σε κίνδυνο», αναφέρεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή