Αλ. Τσίπρας: Κακουργηματική απιστία οι προωθούμενες ρυθμίσεις

Αλ. Τσίπρας: Κακουργηματική απιστία οι προωθούμενες ρυθμίσεις

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Οχι μόνο να ξηλώσει «μία προς μία τις διατάξεις του αίσχους και της βαρβαρότητας», αλλά και να παραδώσει «σύντομα στη Δικαιοσύνη όσους διαπράττουν ένα προμελετημένο έγκλημα» δεσμεύθηκε χθες ο κ. Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του επ’ αφορμή της αυριανής ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου. Κορυφώνοντας την κριτική που ασκεί το τελευταίο διάστημα στην κυβέρνηση, χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου» και κατήγγειλε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «έχει συμφωνήσει με τους τροϊκανούς να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα funds και εγχώριους ολιγάρχες και να παραδώσει ως σύγχρονους δούλους τους εργαζομένους που θα δουλεύουν με βασικό μισθό τα 500 ευρώ».

«Με το πολυνομοσχέδιο – έγκλημα κατά του λαού εκχωρούν τον έλεγχο της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κατήγγειλε επιπλέον ότι στις μυστικές συμφωνίες της κυβέρνησης εμπλέκονται και «οι ολιγάρχες της διαπλοκής και οι βαρόνοι των ΜΜΕ». «Χαρίζουν δισεκατομμύρια την ώρα που κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι του Ελληνα φορολογούμενου» είπε, και χαρακτήρισε «ημερομηνία λήξεως» αυτών των μεθοδεύσεων την 25η Μαΐου «στην οποία ο λαός θα δώσει απάντηση και το μνημόνιο θα καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα». Δήλωσε βέβαιος, μάλιστα, ότι ο λαός θα δώσει απάντηση «στην κυβέρνηση και την τρόικα που συμφώνησαν να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει μετά τρία χρόνια λεηλασίας» και προειδοποίησε ότι θα οδηγήσει στη Δικαιοσύνη «όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα πριν από την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να αποδομήσουν τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκδίδοντας εκτενέστατες ανακοινώσεις. Ο κ. Αλ. Μητρόπουλος τιτλοφόρησε τη δική του «εργατικό… Νταχάου» και χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «πρωτόκολλο παράδοσης της χώρας στους δανειστές», καθώς «απαξιώνει δραματικά την τιμή της εργατικής δύναμης, προαναγγέλλει κραχ στα Ταμεία, προετοιμάζει την κοινή γνώμη για την αδυναμία καταβολής των συντάξεων στο προσεχές μέλλον, μειώνει στο μισό τις επικουρικές συντάξεις και καταργεί ό,τι απέμεινε από το Ελληνικό Εργατικό Δίκαιο των αγώνων, των θυσιών και του αίματος».

Ανάλογους τόνους χρησιμοποίησε και η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Υπάρχουν διατάξεις που θα οδηγήσουν σε παραγραφή σωρείας ποινικών υποθέσεων διαφθοράς μεγάλης κλίμακας στη χώρα μας, ακυρώνοντας την προσδοκία λογοδοσίας και απόδοσης ευθυνών, που τρέφουν οι πολίτες», είπε.

Δύο συγκεντρώσεις

Από χθες, εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες σε δύο ακόμη συγκεντρώσεις για να διαδηλώσει τα «αισθήματά» του έναντι του πολυνομοσχεδίου. Η πρώτη θα γίνει αύριο το απόγευμα την ώρα της ψήφισής του στο Σύνταγμα και η δεύτερη την Τρίτη ενόσω θα συνεδριάζει στην Αθήνα το ΕcoFin. «Απέναντι στις επιλογές του κεφαλαίου η μόνη επιλογή του κόσμου της εργασίας είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση μέχρι την τελική νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ηρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε!» γράφει το σχετικό «προσκλητήριο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή