Ν. Κακλαμάνης: «Κανείς δεν μίλησε για ψήφο εμπιστοσύνης»

Ν. Κακλαμάνης: «Κανείς δεν μίλησε για ψήφο εμπιστοσύνης»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να καταψηφίσει το άρθρο με τις αλλαγές του ΟΟΣΑ αιτιολόγησε ο Νικήτας Κακλαμάνης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

 «Το παρών», εξήγησε, «σημαίνει, σύμφωνα με τη Βουλή, άρνηση ψήφου. Δεν ψήφισα όχι γιατί με δόλιο πολιτικό τρόπο στο άρθρο 1 υπήρχε και η διανομή του πλεονάσματος που θεωρώ θετικό μέτρο».

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε μονότονη την απάντηση των αρμόδιων υπουργών πως «δεν μας αφήνει η τρόικα» και δήλωσε πως αισθάνθηκε βαθύτατα προσβεβλημένος ως Έλληνας. Όπως είπε, πίστευε πως θα υπάρξουν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, ωστόσο δεν έγινε καμία, πλην μίας επουσιώδους για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.

«Με όση πολιτική αξιοπρέπεια μου έχει απομείνει εγώ δεν μπορούσα να ψηφίσω κάτι το οποίο βάναυσα καταπατούσε τις ιδεολογικές αρχές της παράταξής μου, όπως καταρτίστηκαν τον Οκτώβριο του '74 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεύτερον, για μία ακόμη φορά, ποδοπατούσαν όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις δια στόματος Αντώνη Σαμαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, πρόσθεσε, «χθες ακούω από τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι η ψήφος στο νομοσχέδιο είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Ο κ. Βενιζέλος είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρχηγός της Ν.Δ.. Κανείς από το κόμμα το δικό μας δεν μας είπε ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Στους βουλευτές τέτοιου είδους γραμμές δίνονται από τον γραμματέα της Κ.Ο.», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Τέλος, ανέφερε πως την τελική του απόφαση να καταψηφίσει το σχετικό άρθρο την έλαβε το βράδυ της Κυριακής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή