Στην Αθήνα αναμένεται στις 11 Απριλίου η Αγκελα Μέρκελ

Στην Αθήνα αναμένεται στις 11 Απριλίου η Αγκελα Μέρκελ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έγκριση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή και τα θετικά σχόλια του Eurogroup, χθες, για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας οδηγούν την κ. Αγκελα Μέρκελ να «τσεκάρει το εισιτήριό της» για την ελληνική πρωτεύουσα. Η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» ήδη από τις 23 Μαρτίου ανεμένετο στην Αθήνα πριν από το Πάσχα, φαίνεται ότι οριστικοποιεί την επίσκεψή της, με πιθανότερη ημερομηνία την Παρασκευή 11 Απριλίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκά πολλά από την επιστροφή Μέρκελ στην Αθήνα, 18 μήνες μετά τον Οκτώβριο του 2012 όταν ήταν η πρώτη, ουσιαστικά, ηγέτις που επισκέφθηκε την ελληνική πρωτεύουσα προκειμένου να βάλει τέλος στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και να σηματοδοτήσει τη συμφωνία με την τρόικα, που ολοκληρώθηκε λίγους μήνες αργότερα.

Αντίστοιχης σημασίας ήταν και η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ στην καγκελαρία, τον Νοέμβριο του 2013, όταν το Βερολίνο έδωσε μήνυμα υπέρβασης των εμμονών της τρόικας στα δημοσιονομικά και η Αθήνα δεσμεύθηκε για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Πλέον, βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η επιβεβαίωση της προόδου, η αναγνώριση των θυσιών και, κυρίως, η έξοδος στις αγορές και η ρύθμιση του χρέους.

Αν και η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θα αποστεί από τη θέση της για επιμονή στις μεταρρυθμίσεις και για δημοσιονομική πειθαρχία, αναμένεται να στείλει μήνυμα ενίσχυσης των ελληνικών προσπαθειών, αλλά και στήριξης της δικομματικής κυβέρνησης, ενόψει και της δίδυμης κάλπης του Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή