Να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός ζητεί το «Ποτάμι»

Να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός ζητεί το «Ποτάμι»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες για τις οποίες πρέπει να ζητήσει «συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία» αποδίδει στον κ. Αντ. Σαμαρά, από τη Λαμία όπου βρέθηκε στο πλαίσιο των περιοδειών του, ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» αποδίδει ευθύνες στον πρωθυπουργό για την επιλογή του κ. Τ. Μπαλτάκου ως γραμματέα της κυβέρνησης και ζητεί να γίνει γνωστό «μέχρι ποιου σημείου είχε εμπλοκή στις αποφάσεις της κυβέρνησης». Και επισήμανε ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι βουλευτής, αλλά «συνεργαζόμενη προσωπικότητα. Είναι ο δικός του άνθρωπος. Εξηγήσεις λοιπόν».

Ο κ. Θεοδωράκης, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, ανέπτυξε στους συνομιλητές του την κεντρική θέση του κόμματός του για την «ανικανότητα» και τη «φαυλότητα», όπως είπε, του παλαιού πολιτικού συστήματος. Κατά τον επικεφαλής του «Ποταμιού», οι ακραίες πολιτικές πεποιθήσεις του κ. Μπαλτάκου δεν είναι το σοβαρότερο πρόβλημα. Ο κ. Θεοδωράκης θεωρεί σοβαρότερο το γεγονός ότι ο τέως γραμματέας της κυβέρνησης «τρέμει απέναντι στον Κασιδιάρη, δίνει εξηγήσει σαν σχολιαρόπαιδο και καρφώνει ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να σωθεί». Και καταλήγει: «Αυτός συμβουλεύει δύο χρόνια τώρα τον πρωθυπουργό; Αυτός αποφάσιζε για τη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου;».

Ο κ. Θεοδωράκης αποδίδει ευθύνες και στον κ. Ευ. Βενιζέλο για την περιγραφή του κ. Μπαλτάκου ως «παλιό πρόβλημα». Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως σε περίπτωση που αυτό το πρόβλημα ήταν γνωστό στον κ. Βενιζέλο, έπρεπε να μη στηρίξει την κυβέρνηση. «Η συνεργασία “για το καλό της χώρας”, όπως συχνά επαναλαμβάνει, δεν δικαιολογεί τη συστράτευση με κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι», είπε χαρακτηριστικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή