Ανοίγει τις πόρτες του το Comicdom Con Athens

Ανοίγει τις πόρτες του το Comicdom Con Athens

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ατελείωτο πηγαινέλα από ζωηρόχρωμες φιγούρες συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στην οδό Μασσαλίας. Χρώματα, σχέδια και πάνελ όπου οι λέξεις φωνάζουν μέσα από μπαλόνια. Κόσμος συρρέει, δεν είναι λίγοι όσοι ταξίδεψαν από επαρχία. Κάποιοι φορούν T-Shirts που φέρουν τα σύμβολα του Superman ή του Batman ή άλλων σούπερ – ηρώων. Άλλοι είναι τελείως μεταμφιεσμένοι σε κόμικ ήρωες, λες και ξεπήδησαν από κάποια σελίδα (άλλωστε υπάρχει τέτοιος διαγωνισμός). Στα χέρια τους κρατούν κόμικς τεύχη, ξεφυλλίζουν, θαυμάζουν τα σχέδια, σχολιάζουν την ιστορία, προτείνουν αναγνώσματα σε φίλους που συνάντησαν στο ετήσιο ραντεβού. Ψάχνουν σε στοίβες και ξεθάβουν παλιά, ξεχασμένα και συλλεκτικά τεύχη. Οι σχεδιαστές υπογράφουν τα έργα τους. Οι εκδότες παρουσιάζουν τις νέες τους κυκλοφορίες. Αξιόλογα φανζίν και αυτοεκδόσεις που έγιναν με μεράκι από νέους, ταλαντούχους σχεδιαστές. Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, εργαστήρια, συζητήσεις, βραβεύσεις, διαγωνισμοί, εκθέσεις, ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά. Ενα σύμπαν από κόμικς.

Το Comicdom Con Athens, που φέτος διεξάγεται στις 4, 5 και 6 Απριλίου, όπως πάντα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, έχει εξελιχθεί σε μια ετήσια γιορτή κόμικς με αμέτρητους επισκέπτες και βέβαια εκλεκτούς καλεσμένους. Ανάμεσα σε αυτούς: ο Ούγγρος animator και δημιουργός comics, Zoltán Fritz. Ο Ισπανός συγγραφέας και δημιουργός του Torpedo. Η Pénélope Bagieu, καταξιωμένη Γαλλίδα δημιουργός του «Josephine», το οποίο μεταφέρθηκε πρόσφατα και στη μεγάλη οθόνη. Ο Νορβηγός δημιουργός και η Ιταλίδα σχεδιάστρια Emanuela Lupacchino. Ο  Stephen Mooney, δημιουργός του Half Past Danger και του best-seller Angel: After the Fall. Και o Glenn Fabry, Βρετανός σχεδιαστής βραβευμένος με Eisner Award, γνωστός ευρύτερα για τα υπέροχα εξώφυλλα του στο Preacher και το Hellblazer.

Παράλληλα, στην γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας θα πραγματοποιείτε έκθεση αφιερωμένη στην 9η τέχνη ως μορφής έκφρασης όπου θα παρουσιαστούν αυθεντικές σελίδες κόμικς, graphic novels και εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο σε  μία προσπάθεια να υπογραμμιστεί η οικουμενικότητα του μέσου. Ενώ, στο ίδιο κτήριο, θα εκτίθενται έργα του Γιώργου Καμπάδαη, καλλιτέχνη που έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τις DC και Image, ο οποίος φιλοτέχνησε τη φετινή αφίσα του Comicdom Con. Μεταξύ των άλλων ταινιών, στο φεστιβάλ  θα προβληθεί η πρώτη ελληνική ταινία φαντασίας «Τα Χρονικά του Δρακοφίνικα: Αδάμαστος», βασισμένη σε κόμικς του Γιάννη Ρουμπούλια.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φιλμ και να λάβουν μέρος σε δρώμενα που θα τους εισαγάγουν στον πολύχρωμο κόσμο των κόμικς. Και ανάμεσα στις νέες εκδόσεις που θα παρουσιαστούν, θα μπορέσουμε να ξεφυλλίσουμε το «Κατανοώντας τα Κόμικς» του Scott McCloud της Web Comics, μία πολύ σημαντική έκδοση που εξηγεί το σύμπαν των κόμικς. Περισσότερες πληροφορίες για τα δρώμενα, καθώς και αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στο: www.comicdom-con.gr/

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή