Στο εδώλιο ο Αντώνης Κάντας

Στο εδώλιο ο Αντώνης Κάντας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο για πρώτη φορά σήμερα ο άλλοτε αναπληρωτής στη Διεύθυνση Εξοπλισμών Αντ. Κάντας που έχει προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις για παράνομες πληρωμές και μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Αντ.Κάντας βρέθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενος για δωροδοκία και ως συνεργός του τότε υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου σχετικά με την προμήθεια του τηλεπικοινωνιακού προγράμματος για τις Ενοπλες Δυνάμεις με την επωνυμία «Ερμής».

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Αντ. Κάντας αποκαλύφθηκε ότι πήρε 500 χιλιάδες ευρώ. Στο εδώλιο επίσης και ο άλλοτε Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Ιω.Σμπωκος αντιμετωπίζοντας – και αυτός- κατηγορία για συνέργεια σε απιστία σε βάρος του δημοσίου. Η δίκη που ξεκίνησε με ενστάσεις για νομικά και θέματα ουσίας, θα συνεχιστεί στις 28 Απριλίου.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επικαλέστηκαν, ότι δεν μπορούν να δικαστούν ως συνεργοί οι Σμπώκος και Κάντας, όταν δεν δικάστηκε, λόγω παραγραφής, για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Την ίδια ώρα από τον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς Κων.Σαργιώτη ζήτησε και πήρε προθεσμία ο επιχειρηματίας και γνωστός έμπορος όπλων Θωμάς Λιακουνάκος που αντιμετωπίζει κατηγορία για ηθική αυτουργία σχετικά με την προμήθεια του οπλικού συστήματος ραντάρ, που ονομάζεται « ηλεκτρονικός πόλεμος».

Η απολογία Λιακουνάκου ορίστηκε για μετά το Πάσχα στις 25 Απριλίου. Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται επίσης στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και κρατικοί αξιωματούχοι που ενεπλάκησαν στην προμήθεια του προγράμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή