Παραιτήθηκε η Βρετανή υπουργός Πολιτισμού

Παραιτήθηκε η Βρετανή υπουργός Πολιτισμού

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Πλήγμα δέχθηκε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μετά την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Μαρία Μίλερ, για παράτυπες δηλώσεις δαπανών.

Την παραίτηση της κ. Μίλερ είχε προσπαθήσει να αποτρέψει ο Βρετανός πρωθυπουργός, προσφέροντας την αμέριστη στήριξή του στην υπουργό. Σε άρθρο της σε τοπική εφημερίδα, η κ. Μίλερ αρνήθηκε να ζητήσει ευθέως συγγνώμη για την είσπραξη επιπλέον κεφαλαίων για το στεγαστικό της δάνειο, στο πλαίσιο της βουλευτικής της αποζημίωσης. Η Μίλερ υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα «κυνηγιού μαγισσών», λόγω του ρόλου της στην προώθηση νόμου τον οποίο σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος χαρακτηρίζει «Τυποκτόνο».

Ψήφισμα, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα στο Ιντερνετ, ζητώντας την άμεση παραίτηση της Μίλερ, συγκέντρωσε περισσότερες από 185.000 υπογραφές.

Στη θέση της Μαρία Μίλερ, ο κ. Κάμερον διόρισε τον μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Σατζίντ Τζαβίντ. Ο κ. Τζαβίντ, μουσουλμάνος, γιος οδηγού λεωφορείου και ο πρώτος βουλευτής πακιστανικής καταγωγής των Συντηρητικών, αποτελεί προσωπική επιλογή του υπουργού Οικονομίας Τζορτζ Οζμπορν.

Η απομάκρυνση της κ. Μίλερ από το υπουργικό συμβούλιο μειώνει τον αριθμό των γυναικών που υπηρετούν σε αυτό στις τρεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή