Μήνυμα προς Ηλιόπουλο: «Χτύπησα Πακιστανό και τον παράτησα»

Μήνυμα προς Ηλιόπουλο: «Χτύπησα Πακιστανό και τον παράτησα»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Την Τρίτη χτύπησα με το αμάξι έναν Πακιστανό και τον παράτησα. Την ώρα που έψαχνε στα σκουπίδια το βράδυ». Το μήνυμα, που έφθασε στα χέρια των ειδικών ανακριτριών που χειρίζονται τις έρευνες για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, περιλαμβάνεται στα νεότερα στοιχεία που εμπλουτίζουν καθημερινά την ογκωδέστατη δικογραφία με σωρεία έκνομων δράσεων στελεχών και βουλευτών της Χ.Α. Το μήνυμα, που εστάλη προς τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χ.Α. Παν. Ηλιόπουλο, έχει αποστολέα πρόσωπο άγνωστο μέχρι σήμερα στις Αρχές και το περιεχόμενό του διερευνάται προκειμένου να βρεθεί για ποιο περιστατικό πρόκειται και πού συνέβη.

Παράλληλα με τις συνεχιζόμενες έρευνες, οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου ολοκληρώνουν την επόμενη εβδομάδα συμπληρωματικές απολογίες των εμπλεκομένων στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τον Γ. Ρουπακιά, που κατηγορείται για τον φόνο, και τον συνεργό του Γ. Καζατζόλγου να καλούνται εκ νέου για εξηγήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων για διάφορες εγκληματικής φύσεως δραστηριότητες της Χ.Α., όπως για παράδειγμα την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, για την οποία εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης κατά ενός εμπλεκομένου που δεν εμφανίστηκε στην ανάκριση, οι ειδικές ανακρίτριες προχωρούν την υπόθεση σε ό,τι αφορά τους εμπλεκόμενους βουλευτές της Χ.Α.

Ενδεχομένως και προ του Πάσχα να αποστείλουν κατηγορητήρια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της Βουλής για την άρση των ασυλιών τους.

Και ενώ οι έρευνες της Δικαιοσύνης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, η εισαγγελέας που ανέλαβε την έρευνα για το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, αναμένεται πιθανότατα σήμερα να στείλει τον φάκελο στη Βουλή ζητώντας την άρση ασυλίας για τον υπόδικο βουλευτή προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για την παράνομη καταγραφή και για χρήση του παράνομου υλικού.

Η κατάθεση του Τάκη Μπαλτάκου που αξιολογήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν εκείνος που έκανε την παράνομη μαγνητοσκόπηση της συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης. Η δίωξη που αναμένεται σε βάρος του είναι σε βαθμό κακουργήματος για αδίκημα που επισύρει πολυετείς καθείρξεις.

Στο μεταξύ, σε πεδίο αρνητικού εντυπωσιασμού εξακολουθεί να επιχειρεί να μετατρέπει τη Βουλή η Χ.Α. Αυτή τη φορά, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της, ο Ηλ. Κασιδιάρης κατέθεσε στα πρακτικά και δήλωσε πως θα μοιράσει στις θυρίδες όλων των βουλευτών πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του πρωθυπουργού και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, με τις κατηγορίες «της κατάχρησης εξουσίας και εσχάτης προδοσίας». Πρόκειται για μια ακόμα κίνηση στην προσπάθειά του να υποστηρίξει ότι η σε βάρος της Χ.Α. και του ιδίου προσωπικά δικαστική έρευνα είναι πολιτικά καθοδηγούμενη. Για να έχει «κοινοβουλευτικά» ισχύ μια τέτοια πρόταση, ώστε να τεθεί προς συζήτηση, θα πρέπει να φέρει τις υπογραφές τουλάχιστον 30 βουλευτών. Ωστόσο, τόσες δεν διαθέτει η Χ.Α. και προς τούτο δηλώθηκε πως θα μοιραστεί για να μαζευτεί ο απαραίτητος (προκειμένου να θεωρηθεί συζητήσιμη) αριθμός υπογραφών. Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι σε συνομιλία που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αθηνών, Μαρία Τσάμη, είπε πως «δεν δένει η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή