Ας βοθήσουμε την Rosarte να ταξιδέψει στη Ρίγα της Λετονίας

Ας βοθήσουμε την Rosarte να ταξιδέψει στη Ρίγα της Λετονίας

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα καταφέρει η παιδική χορωδία Rosarte να ταξιδέψει στη Ρίγα της Λετονίας για να διαγωνιστεί στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών τον Ιούλιο του 2014; Αν βοηθήσουμε όλοι, μπορεί. Το 2008, η Rosarte ήταν η πρώτη ελληνική παιδική χορωδία που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα Χορωδιών (1η κατηγορία: Παιδικές χορωδίες) η οποία έγινε στο Graz της Αυστρίας.

Φέτος η Rosarte φιλοδοξεί να διαγωνιστεί και πάλι στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών στη Ρίγα της Λετονίας, όπου θα αναμετρηθεί με άλλες 500 χορωδίες από τουλάχιστον 100 χώρες. Τα παιδιά ήδη προετοιμάζονται πυρετωδώς για να διαγωνιστούν στο τμήμα 10-16 ετών, ενώ παράλληλα διοργανώνουν συναυλίες και εκδηλώσεις εξεύρεσης πόρων. Τα έξοδα της αποστολής είναι μεγάλα και η Rosarte είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο σύνολο που δε λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση. Οι γονείς των 50 παιδιών που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και της διαμονής. Το ποσό που χρειάζεται να συγκεντρωθεί είναι 56.000 δολάρια (αεροπορ. εισιτήρια, διαμονή ανά ημέρα για 50 παιδιά και 10 ενήλικες συνοδούς).

Γι’ αυτό η Rosarte απευθύνει έκκληση στο κοινό μέσω της πλατφόρμας οικονομικής ενίσχυσης indiegogo. Οσοι το επιθυμούν μπορούν να συνεισφέρουν τον οβολό τους ώστε η παιδική χορωδία να εκπληρώσει το όνειρό της και να ταξιδέψει στη Ρίγα τον ερχόμενο Ιούλιο. Το σχετικό λινκ είναι αυτό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της καμπάνιας εδώ.

Η Rosarte ιδρύθηκε το 2008 από τη μαέστρο της Ρόζη Μαστροσάββα και απαρτίζεται από 250 παιδιά και εφήβους, ηλικίας 5-20 ετών. Η χορωδία έχει τρία τμήματα: φωνητικής προετοιμασίας, παιδικό και παιδικό-νεανικό τμήμα. Μεταξύ των πολλών εμφανίσεών της περιλαμβάνονται η συμμετοχή της σε χορωδιακά φεστιβάλ, σε συναυλίες στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στα Δημήτρια της Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Η χορωδία έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους, όπως ο Ph. Augen, ο Λ. Καρυτινός, ο Α. Μπαλτάς, ο Μ. Μιχαηλίδης, ο Β. Φιδετζής, ο Ν. Τσούχλος, ο Ι. Βουδούρης, ο Α. Πυλαρινός, ο Ν. Χαλλιάσας, και με συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες όπως της Εθν.Λυρικής Σκηνής, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα και άλλες. Επιπλέον, έχει πάρει μέρος σε ντοκυμαντέρ, ηχογραφήσεις, διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έχει δραστηριοποιηθεί σε αφιλοκερδείς συναυλίες για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά παιδιά με προβλήματα υγείας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή