Ποιοί δρόμοι κλείνουν λόγω επίσκεψης Μέρκελ

Ποιοί δρόμοι κλείνουν λόγω επίσκεψης Μέρκελ

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας από εκείνα που είχε πάρει η ΕΛ.ΑΣ. κατά την προηγούμενη επίσκεψη της κ. Μέρκελ, τον Οκτώβριο του 2012, προβλέπει ο σχεδιασμός της ΓΑΔΑ ενόψει της σημερινής ολιγόωρης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα. Σύμφωνα μάλιστα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα ήταν προγραμματισμένα να τεθούν σε ισχύ ήδη από χθες στις 10 μ.μ. Προέβλεπαν εντατικούς ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έως το Χίλτον, καθώς και δημιουργία διπλής ζώνης ασφαλείας περιμετρικά του ξενοδοχείου, όπου η καγκελάριος έχει σήμερα προγραμματισμένες συναντήσεις με Ελληνες επιχειρηματίες. «Στα μέτρα θα μετάσχουν ένστολοι αστυνομικοί, καθώς επίσης και άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής».

Ενδεικτικό της ανησυχίας των Γερμανών αξιωματούχων ασφαλείας, μετά και τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, ήταν το γεγονός ότι έως αργά χθες δεν είχαν κοινοποιήσει στους Ελληνες ομολόγους τους το σημείο όπου η κ. Μέρκελ πρόκειται σήμερα να γευματίσει πριν από την αναχώρησή της από τη χώρα. Επιπλέον, με χθεσινή απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της πρωτεύουσας το διάστημα από τις 11.30 π.μ και έως τις 9.30 μ.μ. Η απαγόρευση αφορά τη ζώνη που περικλείει τις περιοχές Λυκαβηττού, Συντάγματος, Ομόνοιας, τις «παρυφές» του Παγκρατίου, αλλά και τις κεντρικές λεωφόρους από και προς το αεροδρόμιο.

Η άφιξη της κ. Μέρκελ είναι προγραμματισμένη για τις 3 μ.μ. και στις 3.15 μ.μ. θα μετάσχει από κοινού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στις 5.30 μ.μ. θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με τον κ. Σαμαρά. Η επιστροφή της στη Γερμανία είναι προγραμματισμένη για μετά τις 8.30 μ.μ. και πριν από την αναχώρησή της πρόκειται να γευματίσει σε άγνωστη τοποθεσία.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε μια ευρεία ζώνη ασφαλείας προκειμένου να προβλέψουμε κάθε πιθανή μετακίνησή της. Τα μέτρα θα είναι πολύ πιο αυξημένα συγκριτικά με εκείνα που είχαμε πάρει κατά την προηγούμενη επίσκεψή της, το 2012», δήλωσε στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

 

(Kάντε κλικ εδώ για να δείτε το χάρτη σε νέο παράθυρο)

Η ανακοίνωση

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, λόγω της επίσημης επίσκεψης στη Χώρα μας της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 11:30’ ώρα της Παρασκευής 11 Απριλίου 2014 μέχρι και την 21:30’ ώρα της ιδίας, οι υπαίθριες συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής,  συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Οι σταθμοί του μετρό

Κλείνουν και σταθμοί του μετρό λόγω της επίσκεψης της καγκελαρίου. Συγκεκριμένα οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο θα κλείσουν από τις 13.30 και οι σταθμοί Σύνταγμα και Ακρόπολη από τις 18.00.

Κινητοποιήσεις

Με κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας θα «υποδεχθούν» κόμματα της Αριστεράς και φορείς την γερμανίδα Καγκελάριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συλλαλητήριο στις 17.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών. Για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν  χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας».

Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο στις 17.30.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή