Γκίνες στο περιστέρι της Ειρήνης των μαθητών

Γκίνες στο περιστέρι της Ειρήνης των μαθητών

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες κέρδισε χθες, στην εκπνοή μιας κρίσιμης εβδομάδας, η Ελλάδα μέσω 45.000 μαθητών όλων των βαθμίδων, που σχημάτισαν στο Καλλιμάρμαρο ένα γιγάντιο περιστέρι της ειρήνης. Στόχος της δράσης ήταν να διδάξει στους μαθητές τις ολυμπιακές αξίες μέσα από τη συμμετοχή. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν συνολικά 280.000 χάρτινα καραβάκια και δημιούργησαν ένα λευκό περιστέρι έκτασης 3.000 τ.μ., το οποίο φαίνεται από μεγάλη απόσταση.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ για τέτοια κατασκευή κατείχε το Τόκιο για ένα περιστέρι από 16.000 καραβάκια. Η πρωτοβουλία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας, ανήκε στο υπουργείο Παιδείας και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Λάμπης Νικολάου, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου και η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή