Δείπνο στην Πλάκα και θερμό κλίμα

Δείπνο στην Πλάκα και θερμό κλίμα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερη μνεία στον γενικό διευθυντή του ΟΔΔΗΧ Στέλιο Παπαδόπουλο, τον κατά πολλούς αφανή ήρωα της προετοιμασίας της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, επιφύλαξε η κ. Μέρκελ κατά την είσοδό της χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Χαιρετίζοντας τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας -τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τους κ. Δημ. Κούρκουλα, Σ. Κεδίκογλου, Χρ. Λαζαρίδη και Στ. Παπασταύρου- η κ. Μέρκελ στάθηκε μπροστά στον κ. Παπαδόπουλο και τον χαρακτήρισε «πρωταγωνιστή των ημερών».

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στις χθεσινές συνομιλίες ήταν σαφώς διαφοροποιημένο σε σχέση με την πρώτη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2012, όταν ακόμη η Ελλάδα αγκομαχούσε να μείνει εντός Ευρωζώνης. Το καλό κλίμα αποτυπώθηκε όχι μόνον στα -με δεδομένη τη γερμανική ιδιοσυγκρασία- θερμά λόγια της κ. Μέρκελ για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας («συγχαρητήρια που τα καταφέρατε», είπε), αλλά και στο ύφος των δηλώσεών της ή ακόμη και των αναφορών της στον πρωθυπουργό, στον οποίο απευθύνθηκε δις με το όνομά του.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων των δύο ηγετών, οι δύο αντιπροσωπείες κατευθύνθηκαν στην πλακιώτικη ταβέρνα «Στροφή», την οποία η ελληνική πλευρά επέλεξε προκειμένου να προσφέρει στην καγκελάριο «παραδοσιακές» γεύσεις. Το προτεινόμενο μενού περιείχε τρεις επιλογές: κατσικάκι κλέφτικο, μοσχαράκι κοκκινιστό σε πήλινο και σφυρίδα, συνοδευόμενα από ελληνικούς μεζέδες και κρασί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή