Πανευρωπαϊκό έργο για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων

Πανευρωπαϊκό έργο για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε με πλήρη επισημότητα πριν από λίγες ημέρες το πανευρωπαϊκό έργο RenoValue, μια προσπάθεια φορέων και επαγγελματικών ενώσεων του κλάδου των ακινήτων για την περαιτέρω ενσωμάτωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων στη διαδικασία αποτίμησης της αξίας των ακινήτων. Στη σχετική προσπάθεια συμμετέχουν το RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors), ένας από τους φορείς με το μεγαλύτερο κύρος στην εκτίμηση ακινήτων, ενώ από την ακαδημαϊκή κοινότητα συμμετέχει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης της Γερμανίας. Στην κοινοπραξία των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται επίσης και η σουηδική Skanska, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, αλλά και η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων CBRE.

Σύμφωνα με εμπειρικές μελέτες, σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο οι τιμές των ακινήτων τείνουν να καταγράφουν αυξομειώσεις ανάλογα με τα πράσινα χαρακτηριστικά των κτιρίων. Οπως προκύπτει, τα κτίρια που έχουν καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά έχουν και υψηλότερη αξία, γεγονός που απορρέει από το υψηλότερο ενοίκιο που μπορεί να εξασφαλίσει ο ιδιοκτήτης τους, την υψηλότερη τιμή πώλησης, τα χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα και άλλα σχετικά χρηματοοικονομικά πλεονεκτήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή