Ποτάμι… αντιπαράθεσης με Κρεμαστινό και ΠΑΣΟΚ

Ποτάμι… αντιπαράθεσης με Κρεμαστινό και ΠΑΣΟΚ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη σύγκρουση μεταξύ «Ποταμιού» και ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η αντιπαράθεση του βουλευτή Δωδεκανήσων Δ. Κρεμαστινού με τον κ. Στ. Θεοδωράκη, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Ρόδο.

Αν και η Χαρ. Τρικούπη τηρεί χαμηλούς τόνους, χθες η αντιπαράθεση συνεχίστηκε, με τον κ. Κρεμαστινό να απαντά στις κατηγορίες του κ. Θεοδωράκη περί των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, στο κόμμα του κ. Θεοδωράκη επισημαίνουν ότι θεωρούν θετικές πιθανές διεργασίες στην Κεντροαριστερά μετά τις ευρωεκλογές, ωστόσο επιλέγουν να απευθυνθούν σ’ έναν ευρύτερο χώρο.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κ. Μιλτ. Κύρκος, εκ των υποψηφίων του «Ποταμιού». Ο κ. Κύρκος υπογράμμισε (9,84) ότι «το “Ποτάμι” δεν είναι ένας παίκτης στον χώρο της Κεντροαριστεράς και ένας τρίτος ομιλητής». Και συμπλήρωσε ότι «θέλει να εκφράσει τις ανησυχίες και τις αναζητήσεις πολύ περισσότερων ανθρώπων».

Λίγο νωρίτερα, κλιμακωνόταν η σύγκρουση μεταξύ των κ. Κρεμαστινού και Θεοδωράκη. Την Κυριακή ο κ. Κρεμαστινός διερωτήθηκε πώς χρηματοδοτεί την εκστρατεία του το «Ποτάμι». Ο κ. Θεοδωράκης απάντησε σε οξύτατους τόνους από τη Ρόδο λέγοντας: «Πρέπει να έχεις πολύ θράσος για να θέτεις ερωτήματα για τη χαμηλού κόστους προεκλογική καμπάνια του “Ποταμιού”, όταν το κόμμα σου έχει φεσώσει τον ελληνικό λαό με 140 εκατομμύρια». Εξαπέλυσε, δε, επίθεση και προσωπικά προς τον κ. Κρεμαστινό, λέγοντας ότι ως υπουργός ανήλθε στην ακαδημαϊκή ιεραρχία, «ενώ παράλληλα φρόντισε να αποκαταστήσει με ανάλογες αποφάσεις και μέλη της οικογενείας του».

Ο κ. Κρεμαστινός κατηγόρησε τον κ. Θεοδωράκη για «ψέμα και συκοφαντία». Επίσης, ζήτησε να διευκρινίσει τι εννοεί για την «αναβάθμιση των συγγενικών προσώπων του», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως κινηθεί δικαστικά. Υπέρ του κ. Κρεμαστινού ετάχθη χθες και ο κ. Π. Καψής, ο οποίος κάλεσε τον κ. Θεοδωράκη «είτε να κάνει τεκμηριωμένη καταγγελία είτε να ζητήσει συγγνώμη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή