Eμπρός στο δρόμο που χάραξε η Καλίσι

Eμπρός στο δρόμο που χάραξε η Καλίσι

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενιωσα κάπως καλύτερα την προηγούμενη Δευτέρα, όταν επιβεβαίωσα ότι δεν ήμουν η μόνη που δεν έχει ζωή και περιμένει με τόση ανυπομονησία την πρεμιέρα της τέταρτης σεζόν του «Game of Thrones». 6,6 εκατομμύρια τηλεθεατές στήθηκαν μπροστά στους δέκτες τους μόνο στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν τη συνέχεια – η δεύτερη μεγαλύτερη τηλεθέαση που έχει σημειώσει το καλωδιακό HBO μετά το φινάλε των «Sopranos» το 2007. Και αν τότε ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, ο θρυλικός πλέον Τόνι Σοπράνο, στην περίπτωση του «Game of Thrones» το «βάρος» της ευθύνης μοιράζεται σε περισσότερους.

Βασίλισσα του ενδιαφέροντος όμως αναδείχθηκε και πάλι η Ντανέρις Ταργκέριαν ή αλλιώς Καλίσι, κατά κόσμον Εμίλια Κλαρκ. Το όνομά της κατέλαβε την κορυφή στις αναζητήσεις στο Διαδίκτυο. Δεν είναι περίεργο. H Καλίσι, ο πιο δυναμικός γυναικείος χαρακτήρας που έχουμε δει εδώ και χρόνια στην τηλεόραση, σαγηνεύει άντρες και γυναίκες – θα εκπλαγείτε με το πόσοι έχουν κάνει τατουάζ το πρόσωπό της. Και η 26χρονη ηθοποιός που την ενσαρκώνει ήταν μέσα στα πέντε «φρέσκα πρόσωπα του Χόλιγουντ» που κόσμησαν τα πέντε εξώφυλλα του αμερικανικού Marie Claire αυτόν το μήνα. Πολλοί μιλούν για τη νέα Τζένιφερ Λόρενς, εφόσον βέβαια θεωρήσουμε ότι η Τζένιφερ Λόρενς είναι ήδη «παλιά».

Αυτό που συγκινεί περισσότερο στην Καλίσι είναι ότι σε μια σειρά όπου περισσεύουν οι έρωτες, το σεξ και οι ίντριγκες, εκείνη ακολουθεί έναν άλλο, φεμινιστικό δρόμο – ίσως ο μόνος χαρακτήρας που δεν έχει εμπλακεί σε ερωτική ιστορία μετά την ανέλιξή της στην εξουσία. Παραμένει αυτό που λέμε κυρία του εαυτού της. «Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που αγαπώ στο ρόλο μου», λέει η ίδια. «Μου δίνει την ευκαιρία να ορθώσω μια σημαία για τις γυναίκες, που λέει ότι μπορούν να γίνουν κάτι παραπάνω από σύζυγος ή ερωμένη κάποιου…»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή