Σπάμε τα ταμπού! Τα 5 θέματα υγείας που πάντα ντρεπόσουν να συζητήσεις

Σπάμε τα ταμπού! Τα 5 θέματα υγείας που πάντα ντρεπόσουν να συζητήσεις

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σίγουρα έχεις κάνει συζητήσεις με φίλες για τα μαλλιά σου, τη δίαιτά σου, το σεξ και άλλα πολλά. Υπάρχουν όμως και κάποια θέματα υγείας που ενδέχεται να αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητά σου που αποφεύγεις να αναφέρεις από ντροπή και ταμπού! Ακολουθεί μια λίστα με προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις και πως θα απαλλαγείς από αυτά.

Πιτυρίδα: Η ύπαρξη πιτυρίδας είναι ένα από τα πιο συχνά μικροπροβλήματα υγείας που μπορείς να αντιμετωπίσεις. Οφείλεται στην ξηροδερμία του κεφαλιού και προκαλεί φαγούρα και αντιαισθητικό ξεφλούδισμα. Για να αποτρέψεις την εμφάνισή της φρόντισε να ενυδατώνεις επαρκώς το κεφάλι σου. Αυτό σημαίνει συστηματική χρήση conditioner και μάσκας, αλλά και περιορισμό των λουσιμάτων. Χρησιμοποίησε ακόμη έλαια που θα εφαρμόζεις κατευθείαν στο κεφάλι όπως tea tree oil, rosemary oil και coconut oil. Αν το πρόβλημα δεν υποχωρεί, ζήτα τη βοήθεια ενός δερματολόγου καθώς μπορεί να υπάρχει κίνδυνος δερματίτιδας.

Κακή Αναπνοή: Αν έχεις παρατηρήσει πως η αναπνοή σου είναι κακή με το πρωινό ξύπνημα ή κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να πρόκειται για σημάδι μόλυνσης των ούλων, οπότε πρέπει να προσέξεις. Συμβουλέψου αμέσως τον οδοντίατρό σου και χρησιμοποίησε σε καθημερινή βάση οδοντικό διάλειμμα που θα σε προστατέψει από μελλοντικά προβλήματα. Η κακή αναπνοή μπορεί επίσης να έχει να κάνει και με το αναπνευστικό σύστημα, οπότε κάθε φορά που είσαι συναχωμένη χρησιμοποίησε αντιϊσταμινικά φάρμακα για να «στεγνώσεις» την περιοχή και να εμποδίσεις την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Αέρια: Η πρόκληση αερίων είναι ό,τι πιο άβολο μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα και για αυτήν ευθύνεται κάποια δυσλειτουργία κατά τη διάρκεια της πέψης. Τέτοιου είδους δυσλειτουργίες προκαλούνται συνήθως από συγκεκριμένες τροφές, όπως το γάλα, το κρέας και όσες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Φρόντισε λοιπόν να καταγράφεις τι έχεις καταναλώσει πριν από την εμφάνιση του προβλήματος ώστε να δεις αν ευθύνεται συγκεκριμένη τροφή για την πρόκληση δυσπεψίας. Πιθανό επίσης είναι να πάσχεις και από δυσανεξία στη λακτόζη, οπότε και θα χρειαστείς βοήθεια διαιτολόγου για να διαμορφώσεις ένα διαιτολόγιο που θα σε καλύπτει.

Βρωμερά Πόδια: Αν υποφέρεις από εφίδρωση και άσχημη οσμή στα πόδια το πιο πιθανό είναι να ευθύνονται βακτηρίδια και μύκητες για το πρόβλημά σου. Για να απαλλαγείς από αυτό φόρα καθημερινά βαμβακερές κάλτσες και χρησιμοποίησε ειδικές πούδρες ή ταλκ για να διατηρείς τα πόδια σου στεγνά. Επιπλέον, προσπάθησε να μη φοράς 2 συνεχόμενες μέρες τα ίδια παπούτσια και τους καλοκαιρινούς μήνες επίλεξε πέδιλα για τις εμφανίσεις σου. Αν το πρόβλημα επιμένει και αντιληφθείς πως ξεφλουδίζεις ακολούθησε οπωσδήποτε αγωγή κατά των μυκητιάσεων. 

Φούσκωμα: Το φούσκωμα συνήθως προκαλείται από τα ίδια συμπτώματα που προκαλούν και τα αέρια. Για να το περιορίσεις προσπάθησε να τρως πιο αργά και περιόρισε τα αναψυκτικά, καθώς σε κάνουν να καταπίνεις πολύ αέρα. Βάλε επίσης στη διατροφή σου προβιοτικά και απόβαλε τις τροφές που παρατηρείς πως προκαλούν τα συμπτώματα φουσκώματος. Τέλος, για να περιορίσεις την κατακράτηση υγρών που προκαλεί φούσκωμα, περιόρισε την κατανάλωση νατρίου.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή