Συμμετοχή Π. Ψωμιάδη στην Ενωση για την Πατρίδα

Συμμετοχή Π. Ψωμιάδη στην Ενωση για την Πατρίδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αναμενόμενο… στεφάνι μεταξύ του Παναγιώτη Ψωμιάδη και της Ενωσης για την Πατρίδα και τον Λαό των Β. Πολύδωρα, Χρ. Ζώη και Ν. Νικολόπουλου μπήκε χθες και ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

Ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος διερεύνησε τις προοπτικές αυτόνομης καθόδου, κατέληξε στην απόφαση να ενώσει δυνάμεις με τους άλλους τρεις που, επίσης, έχουν διαρρήξει τους δεσμούς τους με την ηγεσία της Ν.Δ. Η συμμετοχή Ψωμιάδη, που διατηρεί ισχυρή διείσδυση στη Β. Ελλάδα, αυξάνει τις πιθανότητες του νέου σχήματος να εξασφαλίσει το ποσοστό που θα το φέρει στην Ευρωβουλή. Ταυτόχρονα, το σχήμα αποκτά σαφές λαϊκό – δεξιό στίγμα και οριοθετείται το κοινό στο οποίο απευθύνεται, δηλαδή παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Ν.Δ, υποστηρικτές των ΑΝΕΛ και μετριοπαθείς της Χρ. Αυγής.

Πλην του κ. Ψωμιάδη και του κ. Χρ. Ζώη, ο οποίος δεν εξελέγη τον Ιούνιο του 2012 λόγω των προβλέψεων του εκλογικού νόμου, στο ευρωψηφοδέλτιο της «Ενωσης» περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η σύζυγος του Ν. Νικολόπουλου, Αναστασία Μανωλοπούλου, και η θυγατέρα του Β. Πολύδωρα, Κωνσταντίνα, καθώς οι δύο βουλευτές αποφάσισαν να διατηρήσουν τις έδρες τους στη Βουλή και να μην παραιτηθούν, ώστε να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή